Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 12:07
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βρώμικα παιχνίδια σε...

Βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας: Αιφνιδιαστικά στην Λιβύη ο Γερμανός ΥΠ.ΕΞ για να μεταπείσει τον Χαφτάρ

H Γερμανία παίζει ένα άσχημο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας και μετά την άρνηση για ελληνική συμμετοψή στην Διάσκεψη της Λιβύης τώρα αποστέλλει τον Γερμανό ΥΠΕΞ για να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και να τον πιέσει να αποδεχτεί την συνέχιση της τουρκόφιλης κυβέρνησης Σάρατζ.

Κάτι που αν συμβεί θα είναι καταστροφικό για τα ελληνικά συμφέροντα καθώς τότε το μνημόνιο Τουρκίας-μισής Λιβύης θα παραμείνει με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική υφαλοκρηπίδα την οποία επιχειρούν Ερντογάν και Σάρατζ να την αρπάξουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας μεταβαίνει σήμερα αιφνιδιαστικά στη Λιβύη για να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στο πλαίσιο των πιέσεων που καταβάλλονται για να επιτευχθεί εκεχειρία στην εμπόλεμη χώρα.

«Είναι σημαντικό και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία που οργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», τόνισε ο Μάας προτού αναχωρήσει για τη Βεγγάζη, ένα ταξίδι το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί.

Το Βερολίνο προσπαθεί να πείσει τον στρατάρχη Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, και τον αντίπαλό του, τον πρωθυπουργό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας Φαγιέζ αλ Σάρατζ, να είναι παρόντες στη διεθνή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με στόχο την εξεύρεση λύσης στη λιβυκή κρίση.

Χθες, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν οι δύο άνδρες θα είναι παρόντες στο Βερολίνο την Κυριακή.

Ο Μάας χαρακτήρισε τη διάσκεψη του Βερολίνου «την καλύτερη πιθανότητα» για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Λιβύη. Ο ίδιος τόνισε ότι εκπροσωπεί τους ομολόγους του της ΕΕ στη σημερινή του συνάντηση με τον Χάφταρ. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: κανείς δεν μπορεί να κερδίσει σε αυτή τη σύγκρουση στρατιωτικά», υπογράμμισε.

Κάτι που δεν ισχύει καθώς ο Χάφταρ ελέγχει ήδη το 95% της χώρας και χρειάζεται λίγες ημέρες για να τελειώσει την σύγκρουση.

Στις 19 Ιανουαρίου στο Βερολίνο θα διεξαχθούν, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών οι συνομιλίες για τη Λιβύη με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκόμενων και εκπροσώπων από διάφορες χώρες, αλλά η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει παρά το ελληνικό αίτημα!

Πρόκειται για πρωτοφανή ήττα της χώρας σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς αν κάποιος θίγεται αυτή στην στιγμή από τις εξελίξεις στην Λιβύη, είναι μόνο η Ελλάδα στην οποία το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει καν το δικαίωμα να παρουσιάσει τις θέσεις της!

-διαφ.-

Φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς το Βερολίνο στηρίζει την κυβέρνηση του φιλότουρκου Σαράτζ και δεν ήθελε την Ελλάδα να «γκρινιάζει» καθώς τα γερμανικά συμφέροντα, προηγούνται σαφώς των ελληνικών για τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γερμανία έχει προσκαλέσει να συμμετάσχουν στις συνομιλίες οι άμεσα εμπλεκόμενοι, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης Φαγέζ αλ Σάρατζ και ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ.

Επίσης έχουν προσκληθεί αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Κίνα, την Ιταλία, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Αλγερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον ΟΗΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμο και την ΕΕ.

Να πούμε πως στο πλευρό της Ελλάδας για βρέθηκε ο Χαλίφα Χάφταρ. Με καυστική του ανάρτηση υπογράμμισε το αυτονόητο… Δηλαδή πως η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στη Λιβύη και κακώς δεν βρίσκεται στην συνδιάσκεψη.

Φαίνεται πως ο Χ.Χάφταρ αποφάσισε να εκτελεί και χρέη… υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η απόφαση της Γερμανίας να μην προσκαλέσει την Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας, το θέμα όμως ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα καθώς ο αποκλεισμός της Ελλάδας δεν έχει περάσει απαρατήρητος και στις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Η δυσαρέσκεια του στρατάρχη Χάφταρ εκφράστηκε μάλιστα και με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από αυτή τη σύγκρουση;»


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων