ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Wagner επιστρέφει στα πεδία των μαχών: Στο Χάρκοβο με νέα ηγεσία!

Το ρωσικό εθελοντικό σώμα της Wagner, επιστρέφει στις μάχες, μετά την αναδιοργάνωσή του που ακολούθησε την ανταρσία και τον θάνατο του ιδρυτή του Γ.Πριγκόζιν σε αεροπορικό ατύχημα.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ (κανάλι Military Observer στο Telegram) ανέφερε πως η εμπλοκή της Wagner στην πρώτη γραμμή του μετώπου μεγαλώνει.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η πιθανή επιστροφή μαχητών από τον ιδιωτικό στρατό στην γραμμή επαφής της Ουκρανίας στον τομέα του Μπάκχμουτ και του Κουπιάνσκ με προοπτική να προχωρήσουν προς το Κίεβο.

Με νέα ηγεσία και εξοπλισμένοι εκ νέου, οι μαχητές της Wagner, φτάνουν σε αριθμό τους 10.000 και αποτελούν το πλέον εμπειροπόλεμο σώμα της Ρωσίας.

Εικάζεται πως οι μαχητές της ομάδας Wagner θα απασχοληθούν με επιχειρήσεις σε «έναν από τους δυσκολότερους τομείς» της πρώτης γραμμής.

Μία άλλη πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι η δήλωση που έγινε, η οποία αναφέρει πως η Wagner αλληλοεπιδρά ενεργά πλέον με την ρωσική εθνοφρουρά. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί προηγουμένως οι ιδιωτικές μισθοφορικές εταιρείες, αν και ήταν παράνομες στην Ρωσία, δρούσαν σχεδόν απόλυτα αυτόνομα στην Ουκρανία.

Τώρα βέβαια φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και αφορμή για αυτό ήταν σίγουρα η ένοπλη ανταρσία της Βάγκνερ κατά του Κρεμλίνου τους περασμένους μήνες.

Πλέον οι ενέργειες ρωσικών ιδιωτικών στρατών, όπως της Wagner, θα συντονίζονται σε επίπεδο μίας μεμονωμένης μονάδας της ρωσικής εθνοφρουράς. Αυτό τουλάχιστον προτείνουν οι νέες αναφορές ρωσικών μέσων.

Back to top button