ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε για το μαγείρεμα του αυγού – Η νέα μέθοδος

Advertisement

Σε μια νέα ασυνήθιστη μέθοδο, οι ερευνητές λένε ότι χρειάζονται 32 λεπτά για να μαγειρευτεί ένα αυγό μελάτο ενώ 40 λεπτά για να γίνει πιο σφιχτό.

Η μέθοδος περιλαμβάνει μια διαδικασία μαγειρέματος κατά την οποία ο κρόκος και το ασπράδι μαγειρεύονται ξεχωριστά.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι διαφορετική από την παραδοσιακή, όπου ένα κανονικό αυγό χρειάζεται συνήθως τέσσερα έως επτά λεπτά για να μαγειρευτεί, ενώ τα βραστά αυγά χρειάζονται έως και 12 λεπτά. Ο ερευνητής Ernesto Di Maio σημείωσε ότι η οικογένειά του και οι φίλοι του εξεπλάγησαν ευχάριστα από την υφή και τη γεύση των αυγών που μαγειρεύτηκαν με αυτήν τη μέθοδο.

Advertisement

Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά μου αρέσει να μαγειρεύω και θα συνεχίσω να το κάνω».

Το κλειδί σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι ο κρόκος μαγειρεύεται σε θερμοκρασία 65 βαθμών Κελσίου, ενώ το ασπράδι σε 85. Αυτή η προσέγγιση βοηθά στην αποφυγή του υπερβολικού μαγειρέματος του κρόκου και του μη ψησίματος της πρωτεΐνης, γεγονός που δημιουργεί μια ισορροπία μεταξύ των δύο συστατικών. Ο Dr. Di Maio σημείωσε ότι αυτή η μέθοδος επιτρέπει τη διατήρηση των ευεργετικών ουσιών στα αυγά σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι με τις παραδοσιακές μεθόδους μαγειρέματος.


Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button