COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Η ξεφτίλα του ‘επιτελικού κράτους’ και των Δήμων και των Περιφερειών σε όλο της το μεγαλείο: Οι Αυγουστιάτικες καταιγίδες έκαναν την Αττική να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, με κεντρικές οδικές αρτηρίες να γίνονται ποτάμια και με τους πολίτες να βλέπουν να κινδυνεύουν άμεσα οι ζωές τους και οι περιουσίες τους!

Η ξεφτίλα του λεγόμενου ‘επιτελικού κράτους’ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των Δήμων και των Περιφερειών σε όλο της το μεγαλείο! Κάποιες ισχυρές καλοκαιρινές καταιγίδες στάθηκαν αρκετές για να δείξουν πόσο γυμνοί είναι η κυβέρνηση, ο Κρατικός μηχανισμός, αλλά και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, σε στιγμές, που πρέπει να επιτελέσουν, στοιχειωδώς, το καθήκον τους απέναντι στον πολίτη, δηλαδή να τον προστατέψουν από δύσκολα καιρικά φαινόμενα, τα οποία απειλούν την ζωή και την περιουσία του!

Βούλιαξαν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας!

Το τι έγινε τις δύο τελευταίες μέρες δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια! Το ρεπορτάζ του europost.gr κατέγραψε απίστευτα πράγματα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και καταστάσεις πρωτοφανείς, που θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία και δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών!

Επί δύο μέρες η οδός Πειραιώς, στα πιο κεντρικά της σημεία, δηλαδή στους κόμβους με Χαμοστέρνας και Πέτρου Ράλλη και πλημμύρισε και βούλιαξε το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή εκατοντάδων οδηγών και επιβατών! Μάλιστα, στη διασταύρωση με την οδό Μυλλέρου το βούλιαγμα του οδοστρώματος από τα νερά ρούφηξε και έναν μοτοσυκλετιστή, ο οποίος είδε τον χάρο με τα μάτια του και διασώθηκε την τελευταία στιγμή από βέβαιο πνιγμό!

Τα ίδια χάλια παρατηρήθηκαν και αλλού στο Λεκανοπέδιο Αττικής, με σημεία της Λ. Βουλιαγμένης και της Λ. Ποσειδώνος να πλημμυρίζουν από τα νερά και να γεμίζουν, μπάζα, πέτρες, λάσπη και άλλες φερτές ύλες! Εννοείται ότι η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη και ταυτόχρονα απελπιστική για χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες οχημάτων αλλά και λεωφορείων, που πήγαιναν εκείνη την ώρα στις δουλειές τους ή γύριζαν στα σπίτια τους.

Στο Κερατσίνι είχαμε επίσης καθίζηση του οδοστρώματος και ήταν θαύμα, που δεν θρηνήσαμε την απώλεια ανθρωπίνων ζωών και εκεί!

Κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του!

Η ένοχη σιωπή των αρμοδίων, μπροστά στην απέραντη αυτή ξεφτίλα, κάνει τις ευθύνες τους ακόμη πιο βαριές, από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς, έως και τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες! Η εικόνα τους γίνεται ακόμη πιο ελεεινή, όταν αρχίζουν και αρθρώνουν κάποιες γελοιωδέστατες δικαιολογίες, αποδίδοντας τα πάντα στην ‘Κλιματική Αλλαγή’ και συγκαλύπτοντας την κραυγαλέα ανικανότητά τους να βγουν και να καθαρίσουν τα φρεάτια απορροής των ομβρίων ή να τα κατασκευάσουν, εκεί που τα δίκτυα αυτά δεν υπάρχουν.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει «να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης» και για «τα επιτεύγματα του επιτελικού κράτους», το οποίο βεβαίως στην πράξη αποδεικνύεται μία πελώρια φούσκα, που όταν σκάει οδηγεί στον κίνδυνο της απώλειας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Back to top button