ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση! Ο Ερντογάν παίρνει αποφάσεις για πολεμικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδος, για να σώσει την καρέκλα του! Ελληνικά νησιά και αναγνώριση ψευδοκράτους στην ατζέντα του σημερινού Τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα φέρνει σήμερα το θέμα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη (28/9) το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης – Στην “τραπέζι” ο εξοπλισμός των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και η αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα στην Άγκυρα υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει στην ατζέντα του το θέμα της «Ελληνικής προκλητικότητας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει την κλιμάκωση, καθώς έπειτα από την απόφασή του να φέρει το θέμα της Ελλάδας στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα εισάγει το θέμα και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Ο Ερντογάν θέλει να πετύχει αναίρεση της πολιτικής διαπραγμάτευσης, λένε αναλυτές

Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο Ερντογάν δημιουργεί πολιτικό πλαίσιο για την κλιμάκωση της έντασης, ώστε να πετύχει την αναίρεση της πολιτικής διαπραγμάτευσης και να επιβάλει τους δικούς του όρους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «θα αξιολογηθούν οι διπλωματικές κινήσεις της Τουρκίας για αναγνώριση της τδβκ» όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος «στηρίζοντας το όραμα των δύο κρατών το οποίο βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και ίσο διεθνές καθεστώς».

Αναφέρεται ακόμη ότι θα αξιολογηθούν επίσης «οι αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, παραβιάσεις των (τουρκικών) χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου και παρενοχλήσεις τουρκικών πολεμικών» αεροσκαφών. Θα αξιολογηθεί επίσης «η στάση της Ελλάδας απέναντι στους παράνομους μετανάστες και η παραβίαση του δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα συζητηθούν και μέτρα εναντίον ΡΚΚ στα σύνορα Ιράκ και Συρίας καθώς και μέτρα εναντίον της οργάνωσης FETO (γκιουλενιστές).

Back to top button