COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε η δίκη Αγγλούπα: Στο ‘σκαμνί’ 98 μέλη εγκληματικών οργανώσεων, που είχαν ρημάξει πάνω από 3.000 σπίτια με ‘λεία’ 50 εκατ. ευρώ!

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε η δίκη για τις εγκληματικές οργανώσεις που είχαν συλληφθεί για διαρρήξεις σε σπίτια σε όλη την Αττική. Εκτός από την Άννα Βίσση από το σπίτι της οποίας πήραν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο είχε δύο κλειδιά θυρίδας τραπεζών και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας ,θύματά τους ήταν η δημοσιογράφος Λίζα Δουκακάρου από την οποία αφαίρεσαν 15.000 ευρώ και κοσμήματα και η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους- 98 στο σύνολο – είναι και ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας ο οποίος φέρεται να επικοινωνεί τηλεφωνικά με συγκεκριμένα άτομα μετά τη διάρρηξη που έκαναν οι δεύτεροι και να του στέλνουν φωτογραφίες των κλοπιμαίων στο VIBER προκειμένου να εκτιμήσει την αξία τους. Ο Αγλούμπας για την υπόθεση αυτή είχε προφυλακιστεί. Στη συνέχεια όριζαν σημείο συνάντησης για την αγορά από τον επιχειρηματία των κλοπιμαίων κυρίως χρυσαφικών ,κοσμημάτων και ρολογιών έναντι χρηματικού ανταλλάγματος .Τα ποσά όπως αναφέρεται για την αγορά των κλοπιμαίων δίνονταν πάντα μετρητά από τον επιχειρηματία και μετά την παραλαβή τους τα μεταπωλούσε σε ιδιώτες ή καταστήματα όπως ενεχυροδανειστήρια ,καταστήματα αγοράς χρυσού ,εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ιδιαίτερο ρόλο στη δράση του επιχειρηματία είχαν ένας άντρας και μία γυναίκα με τα αρχικά Κ.Χ και Χ.Κ που διατηρούν κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών στην Αθήνα

Για τον επιχειρηματία αναφέρεται ότι μαζί με άλλους κατηγορούμενους εντάχθηκαν με πρόθεση ως μέλη σε 2 δομημένες και με διαρκή δράση ομάδες από τρία ή περισσότερα άτομα για τη διάπραξη κακουργημάτων επιδιώκοντας τον πορισμό οικονομικού οφέλους των μελών τους .Επιπλέον είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο κλεπταποδόχων με σκοπό τη διάθεση των κλοπιμαίων που εξασφάλιζε την ελαχιστοποίηση του χρόνου κατοχής τους και την ασφαλή ρευστοποίηση τους .

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας αποδέχθηκε όπως αναφέρεται ότι απέκρυψε στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη πολλά κοσμήματα ρολόγια αλλά και άλλα αντικείμενα που είχαν κλαπεί .

ΟΙ δύο εγκληματικές οργανώσεις κατηγορούνται για πάνω από 200 διαρρήξεις ενώ σήκωναν ακόμα και χρηματοκιβώτια από τα σπίτια που έμπαιναν σε Εκάλη ,Κηφισιά και άλλες περιοχές των Βορείων Προαστίων.

Έκοβαν συναγερμούς ,αφαιρούσαν πινακίδες από οχήματα και έβαζαν στόχο όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο όχι μόνο σπίτια αλλά και εταιρίες. Ενδεικτικό της δράσης τους είναι ότι άρπαξαν χρηματοκιβώτιο από πασίγνωστη εταιρεία με έδρα κοντά στο αεροδρόμιο το οποίο είχε το ποσό των 101.000 ευρώ.

Τα στοιχεία της υπόθεσης είναι πολλά ενώ αστυνομικοί φέρονται να ενημερώνουν τους δράστες για τις κινήσεις της αστυνομίας με αντάλλαγμα χρήματα αλλά και ακριβά iphone.

Χαρακτηριστικός μάλιστα είναι ο διάλογος που ακούγεται σε τηλεφωνική επικοινωνία: «έχουμε πρόβλημα από το Μαρούσι ,δεν ξέρω από τα τηλέφωνα λέει κάτι βρήκαν».

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να έχουν ακριβά αυτοκίνητα να διαμένουν σε πολυτελείς κατοικίες και να ξοδεύουν πολλά ευρώ ενώ στην πραγματικότητα δήλωναν άνεργοι.

Η υπόθεση μετρά ήδη επτά χρόνια από τη στιγμή της σύλληψης των δραστών. Ενώ είχε εισαχθεί να δικαστεί τον Οκτώβριο του 2020 οι αναβολές ήταν συνεχείς και τελικά ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες. Σύμφωνα με την δικογραφία

Στα 10.000.000 ευρώ ανέρχεται η αξία του θησαυρού με τα κλεμμένα που βρέθηκαν παραχωμένα σε ψυγεία, φούρνους,σιφώνια και υδρορροές σε δυο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι και αποτελούν ένα μικρό μέρος της λείας της περίφημης «σπείρας των διασήμων» του επιχειρηματία Αγλούπα και των Κορλεόνε των Ρομά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας η σπείρα έχει κάνει πάνω από 3.000 ληστείες και διαρρήξεις με τον «τζίρο» της να αγγίζει τα 50.000.000 εκατ. ευρώ!

«Αποθηκάριος» του θησαυρού που βρέθηκε στα διαμερίσματα στο Χαλάνδρι ήταν ο… ενεχυροδανειστής της συμμορίας και η σύζυγός του, οι οποίοι ξέπλεναν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια σε Καλλιθέα, Παλιό Φάληρο και Μενίδι.

Ο ενεχυροδανειστής, σύμφωνα με την δικογραφία, δεν είχε σκοπό να μετατρέψει τα κλοπιμαία σε… πλάκες χρυσού αλλά να ανοίξει καταστήματα για την μεταπώλησή τους, προκειμένου να μην χάσουν την αξία τους από το «λιώσιμο».

Ο 43χρονος και η 40χρονη σύζυγός του είχαν συλληφθεί στις 16 Ιουνίου 2017, σε συνέχεια των ερευνών για τις δραστηριότητες της Μαφίας των Ρομά, που ενέχεται σε περισσότερες από 3000 πιστοποιημένες διαρρήξεις σε οικίες και επιχειρήσεις με το συνολικό ύψος της λείας να προσδιορίζεται στα 50.000.000 ευρώ.

Το ζευγάρι, με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων-ενεχυροδανειστηρίων που διατηρούσαν, κατείχαν και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Σε ειδικές κρύπτες μέσα στο αυτοκίνητο του είχαν βρεθεί δύο ρολόγια, εκ των οποίων το ένα μοναδικής κατασκευής, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ. Κατασχέθηκε επίσης, πλήθος κοσμημάτων, 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού.

Back to top button