ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου! Ξεγυμνώνουν τη Χίο και στέλνουν τα ΤΟΜΑ BMP-1 στον Ζελένσκι!

Ξεκίνησε η απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η πρώτη ΕΜΑ που αφοπλίζεται είναι αυτή που προστάτευε τη Χίο και είχε έδρα τα Μαστιχοχώρια.

 

Ήδη τα πρώτα BMP-1 έχουν μετακινηθεί σε περιοχές πέριξ του λιμένος Χίου προκειμένου να φορτωθούν σε πλοία και να πλεύσουν με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αφοπλίσει από ΤΟΜΑ όλο το Αιγαίο και να τα στείλει στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για προώθηση των Marder στα νησιά, έτσι ή αλλιώς για να γίνουν επιχειρησιακά τα Marder-1Α3 θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος γιατί απαιτείται εκπαίδευση, ένταξή τους στα σχέδια κτλ. συν ότι η ακτίνα δράσης του πυροβόλου των 73 χλστ. είναι 4.500 μέτρα και δεν συγκρίνεται με αυτή του ασθενικού πυροβόλου των 20 χλστ. των Marder-1Α3. με ακτίνα δράσης 1800 μέτρα.

Θυμίζουμε πως τα Marder-1Α3 μαζεύτηκαν ξεκοιλιασμένα από μάντρες της Γερμανίας, συναρμολογήθηκαν όπως-όπως και στέλνονται στην Ελλάδα για να πετύχουν οι Γερμανοί «με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια»:

Την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με γοργό ρυθμό.
Την ενίσχυση της Ουκρανίας με τα πολύτιμα BMP-1 με το πυροβόλο των 73 χλστ. και την ακτίνα δράσης των 4.500 μέτρων (έναντι 1800 μέτρων του πυροβόλου των 20 χλστ. των Marder-1A3)
Tην διάθεση των «αρχαίων» Marder-1A3 στην Ελλάδα και την εξασφάλιση πώλησης μεγάλων ποσοτήτων ανταλλακτικών τα επόμενα χρόνια και
Την πώληση των Lynx στην τιμή-ευκαιρία των 10 εκατ. ευρώ ανά όχημα!

Δείτε την κατάσταση των Marder-1Α3 πριν μόλις μερικές εβδομάδες

Μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα έχουν φύγει τα περίπου 130 ΤΟΜΑ BMP-1 από το Αιγαίο αφήνοντας ακάλυπτους του σχηματισμούς, ειδικά από αεραποβάσεις και θα έχουν παραληφθεί -λένε οι Γερμανοί- 30 Marder-1A3.

Back to top button