COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑTOP ΝΕΑ

‘Ξεσάλωσαν’ στη Μύκονο και σε άλλα νησιά! Κίνδυνος για νέο κύμα κορωνοϊού από τον συνωστισμό στα μπαρς! Πού πήγε ο ‘τσαμπουκάς’ του Χαρδαλιά;


Οι ειδικοί επιστήμονες χτυπάνε το καμπανάκι του συναγερμού! Αυτά που γίνονται το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος στα κοσμικά νησιά, αλλά και στις γνωστές παραλίες της Ηπειρωτικής Ελλάδας, αποτελούν μια νέα ‘υγειονομική βόμβα’, η οποία μόλις σκάσει θα οδηγήσει στην επιστροφή του φονικού κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο οποίος -άλλωστε- δεν έφυγε ποτέ από δίπλα μας, αλλά βρίσκεται απλώς σε προσωρινή ύφεση.

Αντιπροσωπευτική εικόνα του συγκεκριμένου κινδύνου είναι τα όσα γίνονται αυτό το 3ήμερο στη Μύκονο, αλλά και σε άλλα κοσμικά νησιά, όπου οι σκηνές συνωστισμού σε γνωστά μπαρς, κυρίως μεταξύ νεαρών Ελλήνων και Ελληνίδων, δείχνουν ότι το φαινόμενο έχει πάρει τέτοια έκταση, που η απειλή πλέον για τη δημόσια υγεία είναι ορατή και παρούσα.

Το μέγα ερώτημα είναι τι κάνουν οι αρμόδιες Αρχές; Γιατί ο γνωστός στο Πανελλήνιο και χιλιοτραγουδισμένος ‘τσαμπουκάς’ του Χαρδαλιά έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο και έχει περάσει σε φάση υπνώσεως;

Γιατί ο κ. Χαρδαλιάς δεν πήρε το γνωστό ελικόπτερο που χρησιμοποιεί για να πάει απευθείας στη Μύκονο και να πάρει τα κεφάλια των παραβατών, αλλά διάλεξε άλλη κατεύθυνση και πήγε να επιθεωρήσει το διεθνές αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ στη Θεσσαλονίκη;

Η Μύκονος δεν έχει Αστυνομικό Τμήμα; Έχει εγκαταλείψει η ΕΛ.ΑΣ το νησί, μπροστά στον φόβο των μεγαλονονών, που κρύβονται πίσω από τα διάσημα μπαρς και τα επώνυμα κέντρα διασκέδασης, και θησαυρίζουν από τους τεράστιους τζίρους των πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων κάθε καλοκαιρινή σεζόν, με το μεγαλύτερο μέρος να είναι σε μαύρο χρήμα;

Όλα δείχνουν ότι αν δεν σταματήσει άμεσα το ξεσάλωμα στα μπαρς στα κοσμικά νησιά και στις υπόλοιπες κοσμικές παραλίες σε όλη την Ελλάδα, το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μια φονικότερη επιστροφή του κορωνοϊού, με δραματικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία, για την οικονομία, αλλά και για την ψυχολογία όλων μας!

Οι σώφρονες και νομοταγείς πολίτες αδυνατούν να καταλάβουν την απραξία της κυβέρνησης και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μπροστά σε αυτά τα πολύ επικίνδυνα φαινόμενα, που προέρχονται από τις πιό τουριστικές και κοσμικές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Αν ορισμένοι από τους αρμοδίους αξιωματούχους φοβούνται ότι έτσι θα γίνει ζημιά στον τουρισμό, κάνουν μεγάλο λάθος! Γιατί η ζημιά θα γίνει και θα είναι καταστροφική, αν και εφόσον ο συνωστισμός που παρατηρείται παντού, οδηγήσει σε νέο σφοδρό κύμα επιστροφής του κορωνοϊού!

Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση να ξαναβρεί τον εαυτό της και εκεί που χρειάζεται να επιβληθούν μέτρα με λελογισμένη αυστηρότητα και πειθαρχία.

Διαφορετικά, θα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι με την έλευση του θέρους ο πολυθρύλητος ‘τσαμπουκάς’ του Χαρδαλιά εξατμίστηκε στην καλοκαιρινή νύχτα της Μυκόνου, όπως συμβαίνει με ένα ακριβό άρωμα, που φεύγει από ένα μικρό ανοιχτό μπουκάλι.

Εκτός και αν απειλούν τα μεγάλα συμφέροντα στη Μύκονο. Και είναι χοντρά και μεγάλα τα συμφέροντα στη Μύκονο ακόμη και την εποχή του κορωνοϊού. Αρκεί να σκεφτείτε ότι ένα από τα μεγάλα beach bars του νησιού είχε το περσινό καλοκαίρι, μέσα σε τέσσερις μήνες, είσπραξη 50 εκατ. ευρώ! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Back to top button