COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Ξεσηκώθηκε στην Τουρκία η αντιπολίτευση κατά του Ερντογάν με τις φωτο από το φαγοπότι με τις ρακές στο τραπέζι – Κατά τα άλλα παριστάνει τον θρησκευόμενο πιστό Μουσουλμάνο!


Της σύνταξης του europost.gr

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Τουρκία, ξεσηκώνοντας ολόκληρη την αντιπολίτευση εναντίον του, τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δείχνουν τον Πρόεδρο Ερντογάν σε πλούσιο φαγοπότι στο Ιράκ, με το τραπέζι να είναι γεμάτο από τοπικά αλκοολούχα ποτά! Κάτι, που απαγορεύεται ρητά σε έναν θρησκευόμενο, πιστό, Μουσουλμάνο όπως ο Τούρκος ηγέτης.

Πιό συγκεκριμένα το βίντεο αποτυπώνει εικόνες από το επίσημο γεύμα, που έγινε με συνδαιτημόνες τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον Πρωθυπουργό του Ιράκ Μουσταφά Αλ Καντίμι.

Το τραπέζι, όπως φαίνεται στο βίντεο, εκτός από πλούσια φαγητά, είναι γεμάτο και από τοπικά αλκοολούχα ποτά, όπως η ρακή, γεγονός αδιανόητο για τραπέζι στο οποίο είναι παρακαθήμενος ένας πιστός Μουσουλμάνος, όπως θέλει να εμφανίζεται ο Ερντογάν, διεκδικώντας μάλιστα για τον εαυτό του τον τίτλο του ηγέτη ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου!

Πιό κάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο, που έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία και έχει ξεσηκώσει ολόκληρη την αντιπολίτευση, η οποία κατηγορεί τον Ερντογάν για υποκρισία και προσπαθεί να πλήξει τη δημόσια εικόνα του Τούρκου Προέδρου στα μάτια των εκατομμυρίων οπαδών του, που προέρχονται από τις πιό λαϊκές τάξεις και είναι πιστοί στις μουσουλμανικές παραδόσεις.

Κεντρικό κρατικό ιδεολόγημα η Ισλαμική Δημοκρατία
Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν, από τα νεανικά του χρόνια, υπήρξε ένα παιδί λαϊκής προέλευσης, το οποίο μπόρεσε να σπάσει τα στεγανά του Τουρκικού πολιτικού κατεστημένου και να ανέβει γρήγορα τα σκαλοπάτια προς την κορυφή της Τουρκικής πολιτικής ζωής, γιατί ενέταξε από νωρίς τον εαυτό του στις περίφημες Μουσουλμανικές Αδελφότητες, που είχε ιδρύσει σε όλη την Τουρκία ο περιβόητος, πλέον, ιμάμης και παλαιός μέντοράς του Φετουλάχ Γκιουλέν. Κεντρικό ιδεολόγημα σε αυτές τις αδελφότητες ήταν η μετατροπή της Τουρκίας σε Ισλαμική Δημοκρατία. Με την επαναφορά εθίμων και θρησκευτικών παραδόσεων, που είχαν καταργηθεί από τις Κεμαλικές κυβερνήσεις.

Από τις Μουσουλμανικές αυτές Αδελφότητες ξεπετάχτηκαν πρόσωπα (μαζί με τον Ερντογάν), όπως ο Αμπντουλάχ Γκιούλ (μετέπειτα Πρόεδρος της Τουρκίας και σήμερα αντίπαλος του Ερντογάν), ο Μπουλέντ Αρίντς κ.α.

Οι νεαροί εκείνης της εποχής δημιούργησαν την πολιτική μαγιά για να δημιουργηθούν οι πρώτοι πυρήνες κεντρικών στελεχών του κόμματος «Δημοκρατικής Ευημερίας» του μακαρίτη Νετζμετίν Ερμπακάν, το οποίο έφτασε κάποια στιγμή να κυβερνήσει τη χώρα, μετέχοντας σε κυβέρνηση συνεργασίας, με τον Αμπντουλάχ Γκιούλ να είναι υπουργός Επικρατείας και τον Ερντογάν να χτίζει το πολιτικό του προφίλ ως δημοφιλής Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Ο Πρωθυπουργός Ερμπακάν ανετράπη μέσα σε μια νύχτα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, με το περιβόητο «μεταμοντέρνο πραξικόπημα».

Σε λίγο καιρό τα ‘πολιτικά του παιδιά’ δρομολόγησαν την ίδρυση του κόμματος «Δικαιοσύνης Και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ), στην ηγεσία του οποίου βρέθηκε σε λίγο καιρό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ισλαμοεθνικισμός αποτελεί σήμερα το κεντρικό ιδεολόγημα αυτού του κόμματος, το οποίο πρεσβεύει την διατήρηση και εξάπλωση στην Τουρκική κοινωνία του τρόπου ζωής, που προστάζει το Κοράνι και επιζητεί με επιμονή την εφαρμογή στην καθημερινή ζωή των θρησκευτικών και πολιτισμικών παραδόσεων του Σουνιτικού Ισλάμ.

Με βάση αυτές τις παραδόσεις απαγορεύεται σε κάθε πιστό Τούρκο Μουσουλμάνο, ακόμη και να διανοηθεί να βάλει στο τραπέζι του αλκοολούχα ποτά ή χοιρινό κρέας!

Αν κρίνει, όμως, κανείς από το ανωτέρω βίντεο, μπορεί μεν ο Ερντογάν στους πύρινους λόγους του να ζητάει πιστή αφοσίωση στους κανόνες του Ισλάμ, αλλά όταν κάθεται σε πλούσιο φαγοπότι, με κλειστές τις πόρτες, του δίνει και καταλαβαίνει μαζί με τους φίλους του, σε ό,τι αφορά τα τοπικά αλκοολούχα ποτά και τους εκλεκτούς μεζέδες.

Back to top button