COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξέσπασε ο Λάκης Λαζόπουλος! Βαριές καταγγελίες για νταβατζήδες και κυκλώματα!

Καταγγελτικός ο Λάκης Λαζόπουλος σε συνέντευξή του στη Real news, με αφορμή την εξής ερώτηση:

-Έπεσε σαν βόμβα η είδηση πως θα σε δούμε στην «Προδοσία» πλάι στους Αιμίλιο Χειλάκη, Αθηνά Μαξίμου και έφερε επιθέσεις.

Σιγά που δεν θα έφερνε! Και πριν καν με δουν, αυτό είναι το καταπληκτικό! Θέλω να ξεκινήσουμε με το ότι με χαροποίησε πολύ η πρόταση που μου έκανε ο Αιμίλιος τον οποίο εκτιμώ βαθιά, να παίξω δίπλα σε εκείνον και στην υπέροχη Αθηνά Μαξίμου στο σπουδαίο έργο του Πίντερ. Σου είχα πει πως δεν ήθελα να κάνω θέατρο αν δεν ερχόταν κάτι δυνατό και ξεχωριστό, κάτι που να με εκπλήξει και να με κεντρίσει. Τα τελευταία χρόνια που έκανα θέατρο, επειδή, όπως ξέρεις καλά, ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για μένα με την ασθένεια της Τασούλας μου (σ.σ.: της συντρόφου ζωής του που έφυγε τελικά), έπαιξα πράγματα που ήθελα να με κάνουν να ξεχνιέμαι. Δεν ήθελα μετά από όλο αυτό να επανέλθω με κάτι συμβατικό. Ήθελα να τολμήσω κάτι διαφορετικό, να δοκιμαστώ σε κάτι νέο, και ήρθε η πρόταση δώρο του Αιμίλιου για αυτό το νέο στοίχημα στην καριέρα μου.

Για το οποίο υπήρξαν ενστάσεις, Λάκη…

Ενστάσεις μπορείς να έχεις για κάποιον που χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα. Θα έχεις ένσταση γιατί εγώ αποφασίζω, με δικό μου οικονομικό ρίσκο, να κάνω μια τούμπα στον αέρα; Να έχω ενστάσεις εγώ γιατί ο Λιγνάδης ανεβάζει με δικά μου λεφτά τον «Μακμπέθ» και παίζει ο ίδιος το καταλαβαίνω. Χειρίζεται το δικό μου χρήμα, για να κάνει το δικό του όνειρο. Δεν μπορούν να υπάρχουν ενστάσεις στα ιδιωτικά ρίσκα, παρά μόνο στα δημόσια. Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν έχω ένσταση για τον Λιγνάδη, απλώς φέρνω παράδειγμα για το πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί η όποια ένσταση. Πάμε παραπέρα. Να με δεις και να με κρίνεις. Έχεις το απόλυτο δικαίωμα να το κάνεις. Αλλά να με δεις πρώτα. Δες με και μετά γράψε ό,τι θέλεις. Δεν θα πάρω την άδεια κανενός για ό,τι κάνω στη ζωή μου. Έτσι πορεύτηκα τόσα χρόνια κι έτσι θα συνεχίσω να κάνω…

Γιατί λες ότι συμβαίνει αυτό, πριν καν σε δουν;

Γιατί δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε τον φθόνο τους. Υπάρχει ένα σύστημα ανθρώπων που εξυπηρετούν διάφορους δημόσιους φορείς για να κάνουν τις δουλειές τους και για να προωθήσουν τους δικούς τους. Είναι αυτοί που νομίζουν ότι έχουν κλείσει… ρεζερβέ την ποιότητα και δεν μπορεί να μπει κανείς στα χωράφια τους. Κάνουν τον μάγκα με χρήμα του Δημοσίου.Όποιος θέλει να κάνει τον μάγκα να τον κάνει με δικά του χρήματα, όχι με λεφτά του Δημοσίου. Όπα, παιδιά! Όπα που θα μου πείτε και τι θα παίξω! Ο,τι γουστάρω θα παίξω! Αυτοί οι λογοκριτές της τέχνης οι νταβατζήδες της δημόσιας τέχνης που φτιάχνουν τα δικά τους κυκλώματα και τα παίρνουν από παντού, ας κοιτάξουν την καμπούρα τους και ας μην κάνουν ενστάσεις για το τι θα παίξω και πού. Φτάνει πια με το δηλητήριο αυτών των φιδιών που μας έχουν ζώσει από παντού. Δεν θα φύγει ο αγρότης από το χωράφι του επειδή βρήκε μια οχιά ή περισσότερες σε αυτό! Θα τις χτυπήσει και θα συνεχίσει σε αυτό που πρέπει να κάνει. Έτσι κι εγώ. Δεν μπορώ να απαγορεύσω στην οχιά να σέρνεται, δεν μπορώ να της απαγορεύσω να έχει δηλητήριο για τους εχθρούς της και να γλείφει τους φίλους της αλλά δεν θα της κάνω και τη χάρη να τρέξω μακριά από αυτό που θέλει η ψυχή μου αληθινά. Το ξεκαθαρίζω αυτό, Βασίλη!

Πότε θα ξεκινήσετε πρόβες;

Στις 15 Ιουλίου. Θα κάνουμε ένα διάλειμμα και θα συνεχίσουμε δυναμικά για το ανέβασμα που θα υπογράψει ο Αιμίλιος και θα με φέρει στη σκηνή με εκείνον και την Αθηνά. Δεν βλέπω την ώρα να παίξω μαζί με αγάπη μένα μου πλάσματα, που εκτιμώ για τη στάση τους στο θέατρο και στη ζωή. Θα χάσω μια τέτοια ευκαιρία γιατί κάποιοι μου έχουν ράψει ένα κοστούμι και με θέλουν σε αυτό; Θα γινόταν τέχνη αν δεν παίρναμε ρίσκα και κινούμασταν βάσει των αποφάσεων των κρατικοδίαιτων των και των διαπλεκόμενων; Ρίσκαρα απ’την πρώτη στιγμή στον χώρο και θα το κάνω πάντα. Ας σεβαστούν έναν ακροβάτη που δεν έκλεψε τα λεφτά κανενός και που πάλεψε μια ολόκληρη ζωή για όσα είχε στο μυαλό και στην καρδιά του. Δεν είμαι σε φάση να κάνω κωμωδία τα ξέρεις αυτά, να μην τα ξαναλέμε. Θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό και θα το κάνω, χωρίς να ρωτήσω τη γνώμη τους. Τολμάω, όπως τόλμησα όταν έκανα την «Όπερα της πεντάρας», όταν έπαιζα τον Φρόιντ, όταν ανέβαζα το Ημερολόγιο ενός τρελού. Ο καλλιτέχνης οφείλει να σέβεται τις επιθυμίες που έχει η καρδιά του. Ποιος λοιπόν, θα μου βάλει φραγμούς στα όνειρά μου; Να το έκανα στο Εθνικό, να υπήρχαν ενστάσεις αφού υπάρχει δημόσιο χρήμα. Αλλά δεν χρησιμοποιώ τέτοιο.

Αναφέρεσαι δεύτερη φορά στο Εθνικό. Έχεις πικρία; Αρνήθηκαν πρόταση σου, Λάκη;

Δεν έκανα καμία πρόταση, γιατί ξέρω το μέλλον της. Στα σκουπίδια θα πετιόταν. Υπάρχει η κυριαρχία μιας συγκεκριμένης παρέας που κάνει συγκεκριμένες δουλειές. Και δεν ανήκω σε αυτή!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button