COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό δρακόντεια μέτρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Κοντολέων και Δημητριάδης αρνούνται να αποκαλύψουν γιατί παρακολουθούνταν Ανδρουλάκης – Κουκάκης και καλύπτουν το Μαξίμου! «Ακούγαμε ‘εμμέσως’ Σαγιά – Πιτσιόρλα για τη Ζάκυνθο», δηλώνει ο Ρουμπάτης


Κοντολέων και Δημητριάδης αρνούνται να αποκαλύψουν γιατί παρακολουθούνταν Ανδρουλάκης – Κουκάκης και καλύπτουν το Μέγαρο Μαξίμου!

Ο αποπεμφθείς διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ανιψιός του, Γρηγόρης Δημητριάδης, αρνήθηκαν να ξεκαθαρίσουν τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, ενώ ο σεκιουριτάς με δεξιότητες μουσικού που χρημάτισε στην πιο ευαίσθητη θέση του κρατικού μηχανισμού δεν θέλησε να απαντήσει αν καταστράφηκαν οι φάκελοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του οικονομικού συντάκτη που διερευνούσε τραπεζικά σκάνδαλα.

Κατά τις πληροφορίες, τόσο ο διοικητής της ΕΥΠ -που διορίστηκε στο συγκεκριμένο πόστο μετά από προσαρμογή του νόμου στα προσόντα (;) του- όσο και ο πρώην «επιτελάρχης» του Μεγάρου Μαξίμου επικαλέστηκαν το απόρρητο για να αποφύγουν να απαντήσουν όλα τα κρίσιμα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

Οι δύο πρώην αξιωματούχοι φέρονται να αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε εξήγησε σε σχέση με τους λόγους που οδήγησαν στις παρακολουθήσεις των Ν. Ανδρουλάκη και Θ. Κουκάκη.

Επίσης, δεν απάντησαν ποια και πόσα ακόμα πολιτικά πρόσωπα παρακολουθούνταν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απάντηση του Γρ. Δημητριάδη ήταν η εξής: «Δεσμεύομαι από το απόρρητο. Δεν λέω ούτε ναι, ούτε όχι».

Μάλιστα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ δεν θέλησε καν να διευκρινίσει αν οι φάκελοι της παρακολούθησης των Ν. Ανδρουλάκη και Θ. Κουκάκη έχουν καταστραφεί.

Εξανέστη ο ανηψιός
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να προχώρησε σε στενό «μαρκάρισμα» του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου με φόντο τις αποκαλύψεις των ΕΦ.ΣΥΝ και reportersunited.gr για τις ύποπτες επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον καιρό που βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γρ. Δημητριάδης φέρεται να ισχυρίστηκε πως πρόκειται για «νόμιμες δραστηριότητες» και φέρεται να παρακάλεσε τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλέσει. Σε εκείνο το σημείο, ο Π. Πολάκης φέρεται να αντέτεινε πως δεν ανακαλεί, κρίνοντας πως οι αγοραπωλησίες του πρωθυπουργικού ανιψιού αφορούν «λογισμικό παρακολούθησης».

Ρουμπάτης: Ακούγαμε «εμμέσως» Σαγιά – Πιτσιόρλα για τη Ζάκυνθο

Νωρίτερα, ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης (διοικητής ΕΥΠ 2015-19) παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «άκουγε» τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον κ. Σπύρο Σαγιά πρώην γγ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρο την περίοδο παρακολουθήσεων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι επί δικής του θητείας ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων πολύ περισσότερου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή μελών της οικογένειάς του.

Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι επισύνδεση που γίνεται μετά από εισήγηση της ΕΥΠ δεν μπορεί να είναι παράνομη καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τον διάδοχό του Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Πλέον, στην αίθουσα που συνεδριάζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχει εισέλθει η δεύτερη ομάδα προσώπων που αποτελείται από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών και εποπτεύουσα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τον εισαγγελέα εφετών Κωνσταντίνο Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο. Και στις δύο συνεδριάσεις η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Να σημειωθεί ότι και οι νέες εργασίες της επιτροπής καλύπτονται από καθεστώς απορρήτου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν συστάσεις προς τους βουλευτές να αφήσουν εκτός αίθουσας τα κινητά τους τηλέφωνα ή να τα απενεργοποιήσουν ώστε η συνεδρίαση να μην μετατραπεί σε «σουρωτήρι» διαρροών όπως συνέβη κατά την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη την περασμένη εβδομάδα.

Back to top button