ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Πάρτυ Νεοφιλελευθερισμού” στο Υπουργείο Εργασίας! Το δίδυμο Χατζηδάκη – Τσακλόγλου προετοιμάζει αλλαγές πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας & ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης!

Κορυφαίοι παράγοντες του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, προς το europost.gr

Του Αλκιβιάδη Χανιώτη

¨Βόμβα¨ αποτελεί για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, η τοποθέτηση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των Κωστή Χατζηδάκη και Παναγιώτη Τσακλόγλου. Και αυτό γιατί και οι δυο τους είναι γνωστοί για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις που έχουν σε σχέση με την αγορά εργασίας, αλλά και με το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων.

Κορυφαίοι παράγοντες του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας υπογραμμίζουν προς το europost.gr ότι οι συγκεκριμένες επιλογές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για μία σειρά καταιγιστικών ¨μεταρρυθμίσεων¨, που θα κινούνται σε καθαρά νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και θα καταργούν κοινωνικές σταθερές, τις οποίες σεβάστηκαν και προώθησαν μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις όλων των κομμάτων, με πρώτες και καλύτερες τις κυβερνήσεις της ΝΔ, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και τον νεότερο ανιψιό του Κώστα.

Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι τόσο ο Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, δεν έκρυψαν ποτέ τις απόψεις τους αυτές. Με τον δεύτερο εξ αυτών, δηλαδή τον Παναγιώτη Τσακλόγλου, να είναι το “εκλεκτό παιδί” τις τρόικας, κατά τα χρόνια του μνημονίου, και να μην κρύβει ποτέ τον νεοφιλελεύθερο και ακραίο ριζοσπαστισμό του, τόσο στα θέματα Εργασίας, όσο και στα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επιπλέον, για την περίπτωση Τσακλόγλου, επισημαίνεται ότι – παρά τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του – επειδή ακριβώς προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς, διακατέχεται από ένα σύνδρομο “πολιτικού γενιτσαρισμού”, το οποίο τον υποχρεώνει πολλές φορές να εμφανίζεται ως “Βασιλικότερος του Βασιλέως”. Σε αντίθεση με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τις απόψεις του και ακολουθεί με συνέπεια την νεοφιλελεύθερη γραμμή, σε οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται.

 

 

Back to top button