ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες έτοιμο σε λίγα λεπτά

Ένα εύκολο φαγητό σας έχω σήμερα, που ελπίζω να γίνει και δικό σας αγαπημένο: φιλέτο στήθος κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες.

Ξέρω τι σκέφτεστε: μα καλά, το φιλέτο κοτόπουλο δεν ξεραίνεται στο φούρνο; Έτσι σκεπτική ήμουν κι εγώ την πρώτη φορά που το έφαγα στη μητέρα μου, ειδικά δε γιατί το ταψί είχε μια…μονοχρωμία. Ούτε καραμελωμένες άκρες πατάτας, ούτε ξεροψημένες πέτσες. Τίποτα από όσα έχουμε συνδυάσει με το είδος!

Μέχρι που το δοκίμασα και τώρα έχει γίνει το αγαπημένο μας στο σπίτι. Είναι μαμαδέ-παιδική γεύση, με μπόλικο ξινούτσικο ζουμάκι που δίνει όλη τη νοστιμιά και κρατάει ζουμερό το κοτόπουλο και μαλακές τις πατάτες. Μην γελιέστε όμως! Πρόκειται για άκρως εθιστικό πιάτο που σηκώνει πολύ κρασί και αγαπιέται από όλους! Από θερμίδες επίσης πάει καλά, ειδικά αν φάτε το στήθος με λίγη σαλάτα. Οι πατάτες δεν είναι διαίτης…

Χορηγούμενο

Αν το φιλέτο στήθος δεν το αγαπάτε, μπορείτε να βάλετε και μπουτάκια που γίνονται πιο μαλακά. Αν πάλι θέλετε μια πιο ξεροψημένη, κλασική συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο, δείτε ετούτη εδώ.

Πάμε να δούμε τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα

Χορηγούμενο

700γρ κοτόπουλο φιλέτο (1 συσκευασία), κομμένες στα δύο ορζόντια σε φιλετίνια
1-1.5 κιλό πατάτες, κομμένες μακρόστενα σαν για τηγάνι
χυμό από 2 λεμόνια
χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. μουστάρδα (ή και περισσότερο αν σας αρέσει)
90μλ ελαιόλαδο
αλάτι (περ. 2κ.γ.), πιπέρι φρεσκοτριμμένο (περ. 1κ.γ.), ρίγανη ( 1κ.γ., προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 οC αέρα ή 200 οC αντιστάσεις.

2. Απλώστε στον πάτο από ένα ταψί φούρνου βαθύ τα φιλέτα κοτόπουλου.

3. Τοποθετήστε από πάνω τις πατάτες Αν έχετε περισσότερο κόσμο (ή είστε της πατάτας) μπορείτε να βάλετε πιο πολλές πατάτες, δλδ. το 1.5 κιλό.


4. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, πορτοκάλι, μουστάρδα και αλατοπιπερώστε. Το φαγητό σηκώνει κι άλλο λαδάκι εννοείται, αλλά εγώ είμαι πιο συγκρατημένη. Να ξέρετε πως 90μλ είναι περίπου 6 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 1 κ.σ. ανά άτομο.

5. Ανακατέψτε το κοτόπουλο, τις πατάτες, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη (αν χρησιμοποιήσετε) και τα υγρά (λάδι, χυμό λεμόνι, χυμό πορτοκάλι, μουστάρδα) έτσι ώστε να πάνε παντού. Εγώ το κάνω με το χέρι. Φροντίστε το κοτόπουλο να βρίσκεται κάτω από τις πατάτες.

Όσο πιο κρυμμένο είναι, τόσο πιο ζουμερό μένει!

6. Καλύψτε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα περίπου κλειστό και άλλη μισή ώρα περίπου ανοιχτό, αλλά ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

Ο σκοπός είναι να γίνουν οι πατάτες (τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και αν είναι μαλακές είναι έτοιμες) και να μείνει λίγο ζουμάκι, αλλά όχι πολύ. Και πολύ να μείνει πάντως είναι τέλειο για…παπαρίτσα!

7. Αφήστε το φαγητό λίγο να κρυώσει πριν το σερβίρετε. Επίσης, τρώγεται ωραία και την επομένη.





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button