ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απίθανες κρέπες με κιμά στον φούρνο

Advertisement

Σας εγγυόμαστε ότι αν φάτε τις γεμιστές κρέπες με κιμά στο φούρνο, θα δυσκολευτείτε πολύ να φάτε ξανά απέξω έτοιμες κρέπες. Είναι εύκολες, γρήγορες και τέλειες στη γεύση!

 

Για τον κιμά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

Advertisement

Για τις κρέπες

2 κούπες αλεύρι
2½ κούπες γάλα φρέσκο
3 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Επιπλέον

100-150 γρ. κρέμα γάλακτος
τυρί γκούντα τριμμένο
Λίγο βούτυρο για το τηγάνι

 

 

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι (αφού το κοσκινίσουμε), τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και το γάλα σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Θέλουμε να έχουμε ένα λείο χυλό.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όσο το μείγμα για τις κρέπες είναι στο ψυγείο, εμείς ετοιμάζουμε τον κιμά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι (όχι πολύ), το πιπέρι, τον πελτέ, λίγο νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε τον κιμά λίγα λεπτά να κρυώσει και Προσθέτουμε 100- 150 γρ. τυρί γκούντα και ανακατεύουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο.
Μόλις το βούτυρο ζεσταθεί, παίρνουμε με μια κουτάλα μείγμα για κρέπες και το ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού.
Το περιστρέφουμε γρήγορα για να απλωθεί το μείγμα και ψήνουμε την κρέπα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσει το μείγμα.
Γεμίζουμε κάθε κρέπα με κιμά και τις κάνουμε ρολάκια.
Τις τοποθετούμε κολλητά σε πυρέξ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25- 30′ περίπου στον αέρα…

Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button