ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπαμπάτσικη τυρόπιτα σουφλέ με τραγανά φύλλα κρούστας και σόδα – Έτοιμη σε 10 λεπτά!

Advertisement

Μια πανεύκολη τυρόπιτα, με γενναία δόση από ποικιλία τυριών, μια διασκεδαστική διαδικασία στρωσίματος των υλικών και ράντισμα με σόδα (αναψυκτικό). Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα που… θα αφήσει «κάγκελο» και την πεθερά σου.

 

Μπαμπάτσικη τυρόπιτα σουφλέ με τραγανά φύλλα κρούστας και σόδα – Έτοιμη σε 10 λεπτά!

 

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. τυρί μαλακό (τύπου μοτσαρέλλα ή ένταμ)
100 γρ. γραβιέρα
4 αυγά Σε θερμοκρασία δωματίου
330 ml σόδα (αναψυκτικό) σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml λάδι
πιπέρι
Σουσάμι για την επιφάνεια

 

Advertisement

Μπαμπάτσικη τυρόπιτα σουφλέ με τραγανά φύλλα κρούστας και σόδα – Έτοιμη σε 10 λεπτά!

Εκτέλεση
Ζουμερή τυρόπιτα σουφλέ με τραγανά φύλλα κρούστας και σόδα – Έτοιμη σε 10 λεπτά!

Τρίβουμε τα τυριά , τα βάζουμε σε ένα μπωλ , προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί 25×35 και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο φροντίζοντας να ανέβει και στα τοιχώματα.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο φύλλο.

Advertisement

Σκορπίζουμε μια χούφτα από το μίγμα των τυριών σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο.

Από εδώ και πέρα επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία με ένα φύλλο τη φορά, λαδώνοντας ενδιάμεσα και σκορπίζοντας μια χούφτα τυριών κάθε φορά μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Δεν πιέζουμε τα φύλλα κατά το στρώσιμο, αλλά τα αφήνουμε με πτυχές ώστε να δημιουργούνται κενά αναμεσά τους.

Τελειώνουμε στρώνοντας το τελευταίο φύλλο πάνω από την πίτα, κλείνουμε τα άκρα πιέζοντας με το πινέλο προς τα κάτω και χαράζουμε την πίτα.

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά και τη σόδα και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.

Advertisement

 

Περιλούζουμε την πίτα με αυτό το υγρό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Αφήνουμε την πίτα να σταθεί και να τραβήξει τα υγρά για 15-20 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο μέχρι να ροδίσει και να καλοψηθεί.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Advertisement


Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button