ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακρίβεια: Πωλούν τον γαύρο και τη σαρδέλα σε τιμές..τσιπούρας!

Advertisement

Καλπάζει στα τρόφιμα η ακρίβεια και από το φαινόμενο δεν εξαιρούνται ούτε τα παραδοσιακά φθηνά ψάρια, τα αφρόψαρα όπως είναι ο γαύρος και η σαρδέλα.

 

Ακρίβεια: Πωλούν τον γαύρο και τη σαρδέλα σε τιμές..τσιπούρας!

Το φαινόμενο αποδίδεται στη δυσκολία που έχει προκύψει με την αλίευσή τους – είναι χαρακτηριστικό ότι ένα καϊκι που έβγαζε 100 τελάρα, τώρα βγάζει 50 – ενώ οι ελλείψεις πυροδοτούν προβλήματα και στην κονσερβοποιία καθώς αυξάνεται η τιμή και στη χονδρική.

Advertisement

 

Η τιμή της σαρδέλας κυμαίνεται από 10 έως 13 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν στα 6 ευρώ το κιλό, ενώ ο γαύρος διατίθεται προς 8,80 ευρώ το κιλό, ενώ έναν χρόνο πριν πωλούνταν 6,34.

 

 

Πάντως οι ιχθυοπώλες προειδοποιούν ότι αν οι ελλείψεις συνεχιστούν δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες αυξήσεις στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button