ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλοκαιρινοί ντοματοκεφτέδες της γιαγιάς που θα μοσχομυρίσουν στην κουζίνα

Advertisement

Οι ντοματοκεφτέδες, είναι γνωστοί στα Κυκλαδονήσια ως και οι “κεφτέδες των φτωχών”. Τα χρόνια που οι γιαγιάδες μας δεν είχαν την πολυτέλεια να μαγειρέψουν κρέας, έπλαθαν την ντομάτα, που τους προσέφερε απλόχερα η φύση και ιδού το αποτέλεσμα.

 

Οι καλοκαιρινοί ντοματοκεφτέδες της γιαγιάς που θα μοσχομυρίσουν στην κουζίνα

 

Advertisement

Διαβάστε παρακάτω τη μοναδική συνταγή της Γιαγιάς Μαριώς από τη Σαντορίνη:

Υλικά
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 καρότα
½ ξερό κρεμμύδι
2 αυγά
1 ποτ. φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τυρί φέτα (προαιρετικά)

 

 

Advertisement

Οι καλοκαιρινοί ντοματοκεφτέδες της γιαγιάς που θα μοσχομυρίσουν στην κουζίνα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπωλ τρίβουμε τις ντομάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα αυγά, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγη φρυγανιά ακόμη, ώστε να πλάθονται οι κεφτέδες μας.
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να κάψει και τηγανίζουμε γυρίζοντας τους μία δύο φορές για 5 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τους κεφτέδες μας σε αποροφυτικό χαρτί για να “τραβήξουν” τα πολλά λάδια.

 

Μικρά Μυστικά
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε τυρί φέτα. Παίρνουν ιδιαίτερη νοστιμιά


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button