ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ούτε κόπος ούτε χρόνος: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που υπάρχει έτοιμο σε 5 λεπτάκια

Advertisement

Αδιαμφισβήτητα, δεν υπάρχει ευκολότερη -νοστιμότερη συνταγή για γλυκό ψυγείου, από την παρακάτω. Σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε!

 

Ούτε κόπος ούτε χρόνος: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που υπάρχει έτοιμο σε 5 λεπτάκια

 

Advertisement

Για εγγυημένο αποτέλεσμα το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε πλάκα και να το τρίψετε με τον τρίφτη. Επίσης, αν στα παιδιά δεν αρέσουν τα καρύδια, αντικαταστείστε τα με αμύγδαλα, φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

Υλικά
2 αβγά
150 γρ.ζάχαρη
1 κουτ ζάχαρη βανίλια
500 γρ ξινή κρέμα γάλακτος
3 κ.σ κορν φλάουρ
50 γρ. βούτυρο.
Στρώσεις κέικ

250 γρ αλεύρι
70 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. καρύδια.

Γλυκό ψυγείου χωρίς μπισκότα
Εκτέλεση

Advertisement

1o βήμα

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνεται τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια – ζάχαρη, το κορν φλάουρ, και ανακατεύετε για ένα λεπτό με τον αναδευτήρα.

Ούτε κόπος ούτε χρόνος: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που υπάρχει έτοιμο σε 5 λεπτάκια

 

2ο βήμα

Στη συνέχεια, κι αφού δέσουν τα υλικά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος . Βράζετε το μείγμα σε μέτρια φωτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει.

3ο βήμα

Advertisement

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τρίβετε το βούτυρο. Ανακατεύετε τα υλικά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

4ο βήμα

Ούτε κόπος ούτε χρόνος: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που υπάρχει έτοιμο σε 5 λεπτάκια

 

Σε μια αντικολλητική φόρμα, απλώνετε το παραπάνω μείγμα ( μία στρώση) πασπαλίζετε με καρύδια και στη συνέχεια με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής τοποθετείτε μια στρώση κρέμας. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τρεις στρώσεις συνολικά (αν η φόρμα είναι μικρή μπορεί να σας βγει μία παραπάνω). Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button