ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυγοφέτες της γιαγιάς στο αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστες θερμίδες και λαχταριστή γεύση

Advertisement

Αυγοφέτες: Σήμερα λέμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο και να φτιάξουμε το πρωινό, δεκατιανό ή ακόμα και αυτό το κάτι για τη …λιγούρα του απογεύματος των παιδικών μας χρόνων- αναφέρομαι σε εμάς του 30άρηδες και πάνω.

 

Αυγοφέτες της γιαγιάς στο αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστες θςερμίδες και λαχταριστή γεύση

Η μόνη διαφορά είναι ότι θα τις φτιάξουμε σε αντικολλητικό τηγάνι γιατί τώρα που μεγαλώσαμε, πρέπει να προσέχουμε και τη σιλουέτα μας!

Advertisement

 

Υλικά:
3 κ.σ. φρέσκο γάλα
2 αυγά
4 φέτες ψωμί
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο

Αυγοφέτες της γιαγιάς στο αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστες θςερμίδες και λαχταριστή γεύση

 

Advertisement

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ πιάτο σε μέγεθος που να χωράνε οι φέτες ψωμιού ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε.
Προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να ζεσταθεί.
Βουλιάζετε μέσα στο πιάτο με το μείγμα μία μία τις φέτες ψωμιού και τις αναποδογυρίζετε μέχρι να καλυφθούν ολόκληρες από το μείγμα.
Ρίχνετε στο αντικολλητικό τηγάνι τις φέτες και τις τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Έτοιμες!

Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να τις κάνετε και γλυκές προσθέτοντας μέλι, αφού τις έχετε βάλει σε χαρτί να απορροφήσουν το βούτυρο από το τηγάνισμα. Προσοχή, σε αυτή την περίπτωση δεν θα ρίξετε αλάτι και πιπέρι.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button