ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα “κουκουβάγια” ή “ντάκος” για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού

Advertisement

Πεντανόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα “κουκουβάγια” ή “ντάκος”: Η έξοχη ρεθυμνιώτικη συνταγή για την παραδοσιακή κρητική κουκουβάγια, το ωραιότερο μεσημεριανό και βραδινό του ελληνικού καλοκαιριού.

 

Πεντανόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα “κουκουβάγια” ή “ντάκος” για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού

 

Advertisement

Υλικά
Μερίδες: 4
350 γρ. κρίθινοι ντάκοι ή παξιμαδοκουλούρες
650 γρ. ντομάτα, τριμμένη
360 γρ. ξινομυζήθρα
350 ml ελαιόλαδο
1 κλωναράκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη ή ξερή + επιπλέον για το σερβίρισμα
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ξίδι
αλάτι

 

Πεντανόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα “κουκουβάγια” ή “ντάκος” για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού

Διαδικασία
Για τον ντάκο
Για να ετοιμάσουμε την κουκουβάγια ή ντάκο βάζουμε σε ένα μπολ το μισό λάδι και όλα τα άλλα υλικά εκτός από τον ντάκο και την ξινομυζήθρα και τα ανακατεύουμε.
Βρέχουμε τον ντάκο με λίγο από το ελαιόλαδο, τον μοιράζουμε σε πιάτα, ρίχνουμε πάνω το μείγμα ντομάτας και έπειτα την ξινομυζήθρα.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με επιπλέον ρίγανη.

Πεντανόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα “κουκουβάγια” ή “ντάκος” για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού

Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button