ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σικελία- Ναυάγιο «Bayesian»: Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Ποια είναι τα ερωτήματα που εγείρονται

Advertisement

Μετά το ναυάγιο του γιοτ «Bayesian» στη Σικελία, η εισαγγελία προχώρησε σε ανακοινώσεις για τη διεξαγωγή έρευνας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Μέσα στο γιοτ  του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς έχασε τη ζωή του τόσο ο ίδιος όσο και η 18χρονη κόρη του και άλλοι πέντε άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εισαγγελέας Αμπρότζιο Καρτόζιο είπε: «Βρισκόμαστε στην αρχική φάση (…) Σε αυτό το στάδιο, συγκεκριμένα επειδή η έρευνα μπορεί να εξελιχθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν αποκλείουμε τίποτα», ενώ συμπλήρωσε ότι επί του παρόντος δεν έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.

Διευκρίνισε εξάλλου ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα του Bayesian δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην Ιταλία μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία θα διαρκέσει καιρό.

Το ναυάγιο του Bayesian βρίσκεται πια σε 50 μέτρα βάθος και σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το λιμάνι Πορτιτσέλο.

Επρόκειτο για ένα  πολυτελές γιοτ 56 μέτρων, το οποίο  βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά τα ξημερώματα της Δευτέρας εξαιτίας υδροσίφωνα, που ξέσπασε στην περιοχή. Κατάφεραν να σωθούν 15 άνθρωποι, από τους οποίους οι έξι ήταν επιβάτες.

Ο Καρτόζιο επιβεβαίωσε τα ονόματα των θυμάτων. Πρώτος είχε ανασυρθεί νεκρός  ο σεφ του γιοτ, του Ρεκάλντο Τόμας.

Advertisement

Πότε εντοπίστηκαν τα θύματα του ναυαγίου «Bayesian»

Τέσσερα θύματα εντοπίστηκαν στις 21 Αυγούστου: ο Τζόναθαν Γουίλιαμ Μπλούμερ και η σύζυγός του όπως και ο Κρίστοφερ Μορβίλο και η σύζυγός του.

Το πτώμα του Μάικ Λιντς ανασύρθηκε στις 22 Αυγούστου και χθες Παρασκευή αυτό της κόρης του Χάνα.

Σύμφωνα με τον Ραφαέλε Μακάουντα, επικεφαλής των λιμενικών αρχών του Παλέρμο, το γιοτ είχε λάβει άδεια να παραμείνει αρόδου στην περιοχή όπου βυθίστηκε. «Δεν υπήρχε προειδοποίηση για καταιγίδα εκείνο το βράδυ», εξήγησε.

Ο Μακάουντα συμπλήρωσε ότι το χρονοδιάγραμμα της ανάσυρσης του γιοτ από τον βυθό της θάλασσας δεν είναι σαφές και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες

Advertisement

Τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές

Πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννώνται μετά τη βύθιση του γιοτ, όπως με ποια ταχύτητα έπλεε, αλλά και γιατί άλλα πλοία που βρίσκονταν κοντά του δεν έπαθαν ζημιές από τον υδροσίφωνα. Επίσης, πρέπει να απαντηθεί αν η καρίνα του σκάφους, η οποία αποτελεί αντίβαρο στο τεράστιο κατάρτι του, ήταν ανεβασμένη ή κατεβασμένη την ώρα του συμβάντος.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής εισαγγελέας Ραφαέλε Καμαράνο δήλωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας έχει επιβεβαιώσει ότι η πιθανότερη αιτία για τη βύθιση του γιοτ είναι ο υδροσίφωνας, ενώ συμπλήρωσε ότι θα πραγματοποιηθούν νεκροψίες- νεκροτομές στα θύματα.


Advertisement

Advertisement


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button