ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γλυκός πειρασμός: Αφράτο κέικ με πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας – Είναι τόσο εύκολο που θα το φτιάχνεις συνέχεια

Advertisement

Όσο χειμωνιάζει θέλουμε η κουζίνα μας να γεμίζει με την υπέροχη μυρωδιά ενός φρεσκοψημένου κέικ. Σε αυτήν την πανεύκολη συνταγή της Αργυρώς, ο συνδυασμός πορτοκαλιού και σοκολάτας κάνει την διαφορά!

Πανεύκολο κέικ με πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας

Για το συγκεκριμένο κέικ θα χρειαστείς τα παρακάτω πολύ απλά υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι:

120 γραμ. σπορέλαιο
2 πορτοκάλια (βιολογικά – ακέρωτα)
240 γραμ. χυμός πορτοκαλιού
2 μεγάλα αυγά
2 πρέζες αλάτι
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κοσκινισμένο
300 γραμ. ζάχαρη
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
200 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
λίγη λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Advertisement

Πανεύκολο κέικ με πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας – Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C, στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μεγάλη φόρμα για κέικ.

Κόβουμε τα πορτοκάλια (αφού τα πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, τα αβγά και το αλάτι. Τα αλέθουμε για να γίνουν κρέμα.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στα στερεά υλικά στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).

Advertisement

Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα για το κέικ πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε να ροδίσει για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα.


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button