ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το ωραιότερο γιορτινό γλυκό: Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανο του Άκη – Ονειρεμένη συνταγή με ελάχιστα υλικά

Advertisement

Ο κορμός σε διάφορες εκδοχές του κατέχει πάντα τη θέση του στο γιορτινό μας τραπέζι. Αυτή η συνταγή του Άκη με κάστανο, είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό, απλό αλλά εντυπωσιακό.

Συνταγή: Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανο του Άκη – Θα χρειαστείς:

400 γρ. κάστανα, βρασμένα
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα 65%
50 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κονιάκ
άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη, για το σερβίρισμα

Συνταγή: Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανο του Άκη – Θα χρειαστείς: Μέθοδος Εκτέλεσης

Advertisement

Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και ομογενοποιούμε.
Σε μια φόρμα 10×20 εκ., που έχουμε καλύψει με μεμβράνη, περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη, στολίζουμε με κάστανα και σερβίρουμε.


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button