Αδιανόητη πρόκληση από Τουρκοκυπρίους: Ύψωσαν σημαία του ψευδοκράτους σε Δημαρχείο του Λονδίνου! Θρασύτατοι πανηγυρισμοί από τους Τούρκους! (Βίντεο)

Σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση προχώρησαν Τουρκοκύπριοι που ζουν στο Λονδίνο. Την ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους, έκαναν έπαρση της σημαίας του, έξω από το κτήριο του Δημαρχείου στο Waltham Forest, στο βορειοανατολικό Λονδίνο!

Μάλιστα την σχεδιασμένη αυτή πρόκληση πρόβαλαν τουρκικά Μέσα με πανηγυρικό τόνο, αναφέροντας πως για πρώτη φορά υψώνεται η σημαία σε κυβερνητικό κτήριο και πως αναγνωρίζουν την «ΤΔΒΚ» και άλλες χώρες!

Οι πρώτοι που αντέδρασαν έντονα ήταν οι Κύπριοι στο Λονδίνο και συγκεκριμένα η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου. Ακολούθησαν βουλευτές του Εργατικού κόμματος, η βουλευτής των Συντηρητικών Τερέζα Βίλιερς αλλά και απλοί δημότες.

Ο Εργατικός βουλευτής Τζον Κράιερ δήλωσε πως «η αυτοαποκαλούμενη «τδβκ» δεν έχει αναγνωριστεί ποτέ από καμία βρετανική κυβέρνηση» και προέκυψε από μία παράνομη μονομερή ανακήρυξη που έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από τα Ηνωμένα Έθνη. «Δεν έχω κανέναν δισταγμό να καταδικάσω την έπαρση της σημαίας και όσους το διέπραξαν. Ήταν βαθιά εμπρηστική και ανεύθυνη πράξη και δε θα πρέπει να επαναληφθεί», κατέληξε στην δήλωσή του.

Για το αίσχος αυτό απολογήθηκε και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθεί. Αν και οι Κύπριοι που ζουν στο Waltham Forest, προκαλεί ερωτηματικά το πως μια χούφτα τουρκοκύπριοι πήγαν σε ένα δημόσιο κτίριο και προχώρησαν σε ανάρτηση της ψευτοσημαίας τους. Κανείς δεν τους είδε; Ή τα είχαν συμφωνήσει και μετά τις αντιδράσεις τα πήραν πίσω;

Exit mobile version