Αδιανόητο: Ανήλικος Ινδός μέθυσε και σκότωσε δύο νεαρούς με την Πόρσε του πατέρα του και τον έβαλαν, για… τιμωρία, να γράψει έκθεση για την οδική ασφάλεια!

Οργή προκαλεί στην Ινδία το ότι ένας 17χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος την Πόρσε του πατέρα του και προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Ο πιο εξοργιστικός όρος για να αφεθεί ελεύθερος ο έφηβος οδηγός ήταν ότι του ζητήθηκε να γράψει μια έκθεση με θέμα την οδική ασφάλεια.

Το δυστύχημα με το πολυτελές αυτοκίνητο έλαβε χώρα στις 19 Μαΐου. Ο τραγικός απολογισμός είναι δύο νεκροί, ένας άνδρας και μία γυναίκα. Τα δύο θύματα επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πάνω στην οποία έπεσε με μεγάλη ταχύτητα η Πόρσε.Πρόκειται για τον 24χρονο Ανίς Αουντάγια και την επίσης 24χρονη Ασίνι Κόστα.

Στο τιμόνι του αυτοκινήτου καθόταν ο Βεντάντ Αγκαρουάλ, ο 17χρονος γιος γνωστού επιχειρηματία της Ινδίας, του Βασγκάλ Αγκαρουάλ. Ο νεαρός οδηγούσε σε κατάσταση μέθης μια Πόρσε μοντέλο Taycan και σύμφωνα με πληροφορίες είχε βγει βόλτα με φίλους του.

Η επιείκεια με την οποία αντιμετωπίστηκε εξοργίζει στην Ινδία. Τα βέλη στρέφονται κατά των δικαστικών αρχών που μέσα σε διάστημα μόλις 15 ωρών από όταν συνέβη το τροχαίο, τον άφησαν ελεύθερο.

Το δικαστήριο ανηλίκων στο οποίο οδηγήθηκε ο 17χρονος τον άφησε ελεύθερο με τον όρο να κάνει κοινωνική εργασία για 15 ημέρες και να γράψει έκθεση 300 λέξεων “για την επίδραση των τροχαίων ατυχημάτων και τη λύση τους”.

Στο παρακάτω βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή του δυστυχήματος από κάμερες ασφαλείας

Αιχμές για τις δικαστικές αρχές
Στα κοινωνικά δίκτυα αφήνονται αιχμές ότι οι δικαστές ενδέχεται να εξαγοράστηκαν και υποστηρίζεται ότι αν ο 17χρονος ήταν γιος μιας οικογένειας από χαμηλότερη κοινωνική τάξη η αντιμετώπιση της δικαιοσύνης θα ήταν διαφορετική.

Σημειώνεται ότι ξεχωριστή δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του πατέρα του 17χρονου. Την Τρίτη 21 Μαΐου, αστυνομικοί συνέλαβαν τον επιχειρηματία επειδή είχε δώσει το αυτοκίνητο στον ανήλικο, ο οποίος δεν είχε άδεια οδήγησης.

Exit mobile version