Άδωνις Γεωργιάδης: Αποχαιρετήστε τα σουβλάκια, τα γλυκά και τα χάμπουργκερ! Θα επιβληθεί κι άλλος φόρος «της αμαρτίας» – Αφορά προϊόντα που έχουν ζάχαρη και αλάτι!

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN, αποκάλυψε πως υπάρχει η περίπτωση να θεσμοθετηθεί ένας ακόμα φόρος, ο οποίος υπάρχει σε άλλες χώρες και χαρακτηρίζεται «της αμαρτίας»!

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για την εισήγηση του φόρου «της αμαρτίας», ο οποίος, αφορά έναν φόρο ο οποίος θα μπαίνει σε προϊόντα που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία αλλά σίγουρα είναι ευχάριστα για τους πολίτες, όπως π.χ. γλυκά, σουβλάκια, χάμπουργκερ κ.α.

Υποτίθεται πως ο φόρος αυτός θα μπει για το καλό μας (ώς σύνηθως φυσικά), και θα έχει διπλό αποτέλεσμα: Την μείωση της κατανάλωσης τους και φυσικά την επιπλέον αύξηση των κρατικών εσόδων.

Μάλιστα ο φόρος αυτός θα παρουσιαστεί ως εισφορά για την χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Εννοείται ότι στο μέλλον θα μπορεί να επεκταθεί και σε πολλά άλλα προϊόντα που θα θεωρούνται «επιβλαβή».

«Σε πολλές χώρες υπάρχει τέτοιος φόρος. Ονομάζεται ο “φόρος της αμαρτίας”.

Μπαίνει συνήθως στη ζάχαρη στο αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το έχει εισηγηθεί και στην Ελλάδα.

Υπάρχουν απόψεις να μπει τέτοιος φόρος σε όλα όσα έχουν υπερβολική ζάχαρη, υπερβολικό αλάτι και καπνό. Αυτό το ότι διεθνώς υπάρχει, δεν σημαίνει ότι εμείς το έχουμε υιοθετήσει».

«Στο πιτόγυρο θα μπει;; Μη με τρομάζετε! Θα μας τα κόψετε όλα κύριε Υπουργέ;», αντέδρασαν από το πάνελ αλλά μάλλον είναι… αργά πλέον, καθώς ζούμε σε μία πραγματικότητα ολοκληρωτικού τυπού.

Διαβάστε επίσης:

Αποφασισμένος για όλα ο Γιάννης Καλλιάνος: Ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του – Τι απαντάει ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Exit mobile version