Γεωργία: Κλυδωνίζεται η φιλορωσική κυβέρνηση από άγριες διαδηλώσεις – Με δακρυγόνα και ξύλο η Αστυνομία αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές, που ανήκουν σε φιλοδυτικές οργανώσεις! (Φωτο και βίντεο)

Αποσταθεροποίηση στον Καύκασο! Ισχυρούς κλυδωνισμούς υφίσταται η φιλορωσική κυβέρνηση της Γεωργίας από μαζικές διαδηλώσεις που γίνονται καθημερινά στην Πρωτεύουσα Τυφλίδα και σε άλλες πόλεις, με αίτημα την παραίτηση της Κυβέρνησης του Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, που είναι γνωστός φίλος του Βλαδίμηρου Πούτιν.

Το φυτίλι άναψε από την επιμονή της φιλορωσικής κυβέρνησης να περάσει έναν καινούργιο νόμο από τη Βουλή της Γεωργίας, με τον οποίον όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που λαμβάνουν την οποιαδήποτε χρηματοδότηση από το εξωτερικό χαρακτηρίζονται ως «ομάδες ξένων πρακτόρων»!

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση του Ιβανισβίλι προσπαθεί να αποφύγει μία εξέγερση όπως εκείνη που έγινε στην Ουκρανία το 2014, στην Πλατεία Μεϊντάν και οδήγησε στην πτώση του τότε ρωσόφιλου Προέδρου της Ουκρανίας Γιαννουκόβιτς, ανοίγοντας το δρόμο για να έλθει στην εξουσία πολύ αργότερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εννοείται ότι ο Πούτιν παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εσωτερικές εξελίξεις στη Γεωργία, γιατί θεωρεί ότι η συγκεκριμένη χώρα, μαζί με την Αρμενία, αποτελούν την «αυλή» της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Καύκασο.

Η αστυνομία της Γεωργίας έκανε χρήση βίας σήμερα εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στην Τιφλίδα, όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για τρίτη εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν κατά ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου, το οποίο κατήγγειλαν οι Βρυξέλλες ότι υπονομεύει τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της χώρας.

Αστυνομικοί της μονάδας καταστολής των ταραχών επενέβησαν, χωρίς προειδοποίηση, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, σφαιρών από καουτσούκ και αντλιών νερού χτυπώντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι είδε την αστυνομία να εκτοξεύει δακρυγόνα χωρίς καμιά προειδοποίηση και να μεταφέρει αντλίες νερού.

Οι αστυνομικοί χτύπησαν επανειλημμένα διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν αυγά και μπουκάλια ως απάντηση.

Αφού υποχώρησαν μετά την επίθεση της αστυνομίας, ορισμένοι διαδηλωτές επέστρεψαν και παρέμειναν στο σημείο παρά τις εντολές να διαλυθούν.

Exit mobile version