Ανησυχητικές εξελίξεις: Σε χέρια Βαλκάνιων το 70% των ακινήτων της Χαλκιδικής! Πληρώνουν ακόμα και 3.500 ευρώ/ τ.μ.!

Αλλοδαποί εκ Βαλκανίων έχουν σαρώσει την αγορά ακινήτων της Χαλκιδικής, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία, το 70% των διαθέσιμων προς πώληση ακινήτων, περνά στα χέρια Βούλγαρων, Σκοπιανών, Ρουμάνων και Σέρβων!

Το νούμερο είναι σοκαριστικό και είναι αποτέλεσμα των εξωφρενικά υψηλών τιμών, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ, για να αγοράσει κάποιος μια εξοχική κατοικία θα πρέπει να πληρώσει ακόμα και 3.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ή και περισσότερα, ανάλογα με τη θέση του ακινήτου!

Οι Έλληνες αγοραστές και επενδυτές δεν έχουν τόσα χρήματα, οπότε ξένοι ιδιώτες αγοραστές ή επενδυτές, εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη συγκυρία και επελαύνουν στην αγορά ακινήτων.

Αυξημένη είναι όμως η ζήτηση για ακίνητα και στο Νομό Θεσσαλονίκης και ειδικά σε περιοχές όπως τα Λαγυνά, ο Δρυμός και η Λητή. Σε αυτές τις περιοχές, οι τιμές των ακινήτων ξεκινούν από 1.500-1.800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Προς σύγκριση, να αναφέρουμε ότι στην υπόλοιπη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα σε Τούμπα, ή Χαριλάου, η τιμή του τετραγωνικού μέτρου μπορεί να ξεκινά από 1.800-2.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά το κέντρο της συμπρωτεύουσας, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να βρουν ακίνητα και με 1.200-1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Exit mobile version