COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άνοιγμα σχολείων: Τα ‘καπρίτσια’ της Κεραμέως δημιουργούν κινδύνους για γονείς και παιδιά; Οι ειδικοί ανησυχούν, αλλά η Υπουργός επιμένει!

Μετά από καραντίνα δύο μηνών, ανοίγουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, έπειτα από επιμονή της κυβέρνησης και με τους ειδικούς επιστήμονες να είναι διχασμένοι για το αν η απόφαση αυτή είναι σωστή ή λάθος!

Μία μεγάλη μερίδα λοιμωξιολόγων έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση της υπουργού Παιδείας, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των σχολείων θα έπρεπε να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου και αφού πρώτα το Κράτος είχε βεβαιωθεί ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση του κορωνοϊού, η οποία αναμένεται εξαιτίας της έντονης κινητικότητας, που αναπτύχθηκε στις Γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Το χειρότερο είναι ότι η υπ. Παιδείας έχει εντάξει στο σχεδιασμό της και το άνοιγμα των Λυκείων και των Γυμνασίων στις επόμενες δύο εβδομάδες το πολύ, υποβαθμίζοντας τα μεγάλα ιικά φορτία, τα οποία έχουν μαζευτεί στην κοινότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Συστάσεις για αστεία και ανεφάρμοστα μέτρα προστασίας από το Υπουργείο Παιδείας

Το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας συνόδεψε τις οριστικές του αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, με μία σειρά από αστεία και ανεφάρμοστα μέτρα, τα οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να τα εφαρμόσουν.

Μεταξύ αυτών ζητεί από τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς να ανοίγουν τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, ανά μισή ώρα, για να γίνεται αλλαγή του αέρα, που αναπνέουν οι μαθητές. Παραβλέποντας ότι τις επόμενες ημέρες έρχεται κύμα δριμύτατου ψύχους, το οποίο -εκ των πραγμάτων- θα καταστήσει το συγκεκριμένο μέτρο ανεφάρμοστο.

Από την άλλη πλευρά από μερίδα συμβούλων της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας ακούγεται η επιστημονικά αστήρικτη άποψη ότι «τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό!». Κάτι, που καταρρίπτεται από την ίδια την πράξη και την τραυματική εμπειρία της πανδημίας, όπως την έχουμε βιώσει μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Γιατί, ναί μεν, τα παιδιά και αν νοσήσουν τις περισσότερες φορές αρρωσταίνουν ελαφρά (χωρίς να αποκλείεται και επιδείνωση της υγείας τους), αλλά είναι απολύτως βέβαιον ότι λειτουργούν σαν ‘οχήματα’ μετάδοσης της νόσου σε μέλη της οικογένειάς τους, που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, δηλαδή σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες.

Back to top button