Απολαυστικό σπιτικό tutti frutti παγωτό: Χωρίς παγωτομηχανή και παχιές κρέμες. Υπέροχο. Ελάχιστα λιπαρά και ζάχαρη σε σχέση με του εμπορίου αλλά και τα σπιτικά με κρέμες και ζαχαρούχο.
Απολαυστικό σπιτικό tutti frutti παγωτό σαν αφρός, έτοιμο σε 20′ χωρίς παγωτομηχανή
Χρειάζεστε μόνο μίξερ. Από τα καλύτερα πού έχω φτιάξει. Ελαφρύ, αφράτο, μαλακό αρωματικό. Με πολύ φρουτένιο άρωμα. Έβαλα την κομπόστα με διάφορα φρούτα, αλλά φυσικά μπορείτε να βάλετε κομπόστα με ένα φρούτο μόνο, κι αν είναι μεγάλο, πχ ροδάκινο, κόψτε το σε κυβάκια. Αν είναι μικρό, πχ βύσσινο η κεράσι αφήστε το όπως είναι.
Απολαυστικό σπιτικό tutti frutti παγωτό σαν αφρός, έτοιμο σε 20′ χωρίς παγωτομηχανή
Υλικά
10′ κ 3+12 ώρες
3 λίτρα
2 κουτιά γάλα εβαπορέ πλήρες
1 κονσέρβα κομπόστα πολλών φρούτων (έβαλα της del monte) 825 gr
1 ποτήρι (200 ml) νερό
1 ποτήρι (200 ml) ζάχαρη (έβαλα καστανή)
2 κγ ουίσκι (ή κονιάκ)
2 κσ μέλι καλό
1 καψουλάκι βανίλιας
Ελάχιστο αλάτι (στη μύτη απ’ το κουταλάκι γλυκού)
Λίγες σταγόνες λεμονιού στο σιρόπι
Απολαυστικό σπιτικό tutti frutti παγωτό σαν αφρός, έτοιμο σε 20′ χωρίς παγωτομηχανή
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Αδειάζω το γάλα σέ δοχείο με καπάκι και το βάζω στην κατάψυξη για τρεις ώρες.
2
Εν τω μεταξύ αδειάζω το περιεχόμενο της κομπόστας σε κατσαρόλα αρκετά μεγαλύτερη. Προσθέτω τη ζάχαρη, το νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού. Όταν βράσει χαμηλώνω και αφήνω για δέκα λεπτά. Κλείνω το μάτι.
3
Μετά από μία ώρα ξανανοίγω το μάτι και βράζω ξανά μέχρι να δέσει ελαφρά. (άλλα δέκα με δεκαπέντε λεπτά). Αφήνω να κρυώσει.
4
Στις τρεις ώρες βγάζω το γάλα, το ρίχνω στον κάδο του μίξερ και χτυπάω, ξεκινώντας απ’ το χαμηλό κι ανεβάζοντας όταν αρχίσει να γίνεται κρέμα.
5
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο αρχίζω να προσθέτω το αλάτι πρώτα, μετά το σιρόπι με τα φρούτα μαζί, σε αργή ροή, σε χαμηλωμένη ταχύτητα. Στο τέλος το ουίσκι και το μέλι και τη βανίλια.
6
Όταν έχουν ενωθεί όλα απαλά τα αδειάζω σε ανάλογο δοχείο ή δοχεία, κατάψυξης με καπάκι. Όταν το αδειάσω, όπως είναι κρεμώδες (σαν αφρός ξυρίσματος) διπλώνω με το κουτάλι τα φρούτα να κατανεμηθούν παντού. Κλείνω με το καπάκι και καταψύχω.
7
Αφήνω στην κατάψυξη για δώδεκα ώρες τουλάχιστον. Γίνεται μαλακό και πολύ αφράτο. Σερβίρω αμέσως μόλις το βγάλω απ’ την κατάψυξη, και βάζω ξανά αμέσως στην κατάψυξη, με κλειστό καπάκι ξανά, για να μη λιώσει και χάσει τον αέρα του. Καλή επιτυχία!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα