COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ποιά είναι η θαυματουργή θεραπεία, που τον έκανε καλά; Είναι η ίδια θεραπεία, που δίνεται σε όλους τους ασθενείς από κορωνοϊό; Το υψηλό κόστος και η εταιρεία που την φέρνει στην Ελλάδα

Της σύνταξης του europost.gr

Η εντυπωσιακή βελτίωση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, που τον οδήγησε να επιστρέψει στο σπίτι του, υπό ιατρική αγωγή, προκάλεσε αισθήματα ανακούφισης και χαράς στο σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού, που τιμάει σέβεται και αγαπάει τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου, που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αν λάβει κανείς υπόψη του την μεγάλη ηλικία του, είναι γεγονός εντυπωσιακό, το οποίο, μαζί με τα αισθήματα ανακούφισης, προκάλεσε στο διαδίκτυο και εύλογα ερωτηματικά για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της θεραπείας που ακολουθήθηκε.

Αλλά ποιά ήταν τελικά η θεραπεία αυτή; Εδώ η πραγματική εικόνα αρχίζει και θαμπώνει. Γιατί η θεράπων ιατρός του Αρχιεπισκόπου, Εντατικολόγος, Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε δημόσια ότι «ο Αρχιεπίσκοπος πήρε την ίδια θεραπεία, που λαμβάνουν όλοι οι νοσούντες από κορωνοϊό».

Τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ωστόσο, άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου, όπως η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Ματίνα Παγώνη, με δημόσιες τοποθετήσεις τους ανέφεραν ότι η θεραπεία του Αρχιεπισκόπου ήρθε από την Αμερική και είναι η ίδια, που πήρε ο Πρόεδρος Τραμπ (75 ετών) και βγήκε από το νοσοκομείο μέσα σε 6 ημέρες. Πρόκειται για την μέθοδο των μονοκλωνικών αντισωμάτων,η οποία λέγεται ότι δόθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο!

Αν τα πράγματα έχουν έτσι, οφείλουν οι επίσημες Αρχές της Ελληνικής Πολιτείας, δηλαδή το Υπ. Υγείας και ο ΕΟΔΥ, να βγούν και να διευκρινίσουν αν η ίδια θεραπεία δίνεται σε όλους τους νοσούντες από Covid-19! Και αν όχι, να απαντήσουν γιατί;

Μεγάλο κόστος θεραπείας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr, η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων δεν είναι το απόλυτο φάρμακο κατά του κορωνοϊού, αλλά σε πολλούς ανθρώπινους οργανισμούς έχει αποδειχθεί ότι η εφαρμογή της μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ακόμη και αν οι νοσούντες έχουν μεγάλη ηλικία, όπως ο Αρχιεπίσκοπος και έχουν και υποκείμενα νοσήματα (ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει περάσει μια σοβαρή περιπέτεια της υγείας του στο παρελθόν).

Ποιά είναι η εταιρεία

Μέχρι τώρα, οι πηγές του europost.gr υπογραμμίζουν ότι την μέθοδο θεραπείας των μονοκλωνικών αντισωμάτων έχει πατεντάρει διεθνώς η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Lilly Pharmaserve, την οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο Όμιλος των επιχειρήσεων Διονύση Φιλιώτη και των παιδιών του, με κεντρικά γραφεία και εργοστασιακές εγκαταστάσεις στο κατερχόμενο ρεύμα προς Αθήνα της Εθνικής Οδού, λίγο μετά τον κόμβο της Κηφισιάς.

Κόστος πάνω από 1.000 ευρώ

Γιατί όμως η μέθοδος αυτή δεν εφαρμόζεται σε όλους τους ασθενείς ή έστω σε αυτούς, που κινδυνεύουν να πεθάνουν και σε τελευταία ανάλυση δεν έχουν τίποτα να χάσουν από το να δοκιμάσουν και αυτή την δυνατότητα, που τους δίνει η επιστήμη;

Όλα δείχνουν ότι το κλειδί του προβλήματος είναι το μεγάλο κόστος της εφαρμογής της συγκεκριμένης μεθόδου, το οποίο υπερβαίνει τα 1.000 €, ανά πακέτο χορηγούμενης δόσης θεραπείας.

Είναι, όμως, αποδεκτό σε μια σύγχρονη κοινωνία, όπως η Ελληνική, όπου το ίδιο το Σύνταγμα της Ελληνικής Πολιτείας κατοχυρώνει την ίση μεταχείριση και τα ίδια κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα όλων των πολιτών, να υπάρχουν τέτοιες διαφοροποιήσεις στην αντιμετώπιση των πολιτών από το Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας; Και ιδιαιτέρως, στην οριακή φάση, που δίνουν την ύστατη μάχη της ζωής απέναντι στον θάνατο;

Το europost.gr θέτει το όλο ζήτημα με την διακριτικότητα, αλλά και την ευθύτητα, που απαιτούνται. Και ζητάει επίσημες και υπεύθυνες τοποθετήσεις από όλους τους αρμοδίους παράγοντες της Ελληνικής Πολιτείας, ώστε να πάψει να κλονίζεται περισσότερο η ήδη, βαριά τραυματισμένη, εμπιστοσύνη του πολίτη προς το Κράτος, σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι ως Ελληνική κοινωνία.

Back to top button