Αυτά είναι τα tips για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό αν έχετε κατοικίδιο

Αν και το να έχεις κατοικίδιο είναι κάτι μαγικό και όμορφο, δεν είναι τα πράγματα πάντα ρόδινα. υπάρχουν και δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, και μια από αυτές είναι σίγουρα, η διατήρηση του σπιτιού!

Από τρίχες πάνω σε έπιπλα και ρούχα, μέχρι βρώμικα πατουσάκια και μικροατυχήματα που αφορούν την τουαλέτα, με τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε τα πάντα και το σπίτι σας να παραμένει καθαρό – τουλάχιστον για πολύ περισσότερο, όταν έχετε κατοικίδιο.

Ρολό για χνούδια και τρίχες

Ειδικά αν το κατοικίδιό μας μαδάει πολύ, το ρολό που απομακρύνει τις τρίχες είναι το απαραίτητο εργαλείο που πρέπει να έχουμε σπίτι μας. Μπορούμε να αφαιρέσουμε τις τρίχες της γάτας ή του σκύλου μας από παντού, από καναπέδες, κουβέρτες, μπλούζες και παντελόνια. Επίσης, θα είμαστε και ευγενικοί και θα μπορέσουμε να καθαρίσουμε τους καλεσμένους μας πριν φύγουν από το σπίτι μας καλυμμένοι από πάνω μέχρι κάτω με τρίχες του τετράποδου φίλου μας – για να μην έχουν και παράπονο.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι κάτι μαγικό. Αφαιρεί οσμές και λεκέδες στο άψε σβήσε. Αν τύχει και το κατοικίδιό μας λερώσει για παράδειγμα το χαλί με ούρα ή εμετό, χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με λεμόνι θα δούμε θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε πριν την εφαρμόσουμε σε κάποια επιφάνεια είναι να μην την διαβρώσει – μερικά υλικά είναι πιο ευαίσθητα από κάποια άλλα, οπότε ας είμαστε προσεκτικοί.

Προστασία των σιφονιών

Όταν κάνουμε μπάνιο το κατοικίδιό μας οι τρίχες του πάνε κατευθείαν στο σιφόνι με αποτέλεσμα κάποιες φορές να βουλώνει. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, μπορούμε πριν κάνουμε μπάνιο την γάτα ή τον σκύλο μας, να την/τον χτενίσουμε πολύ καλά για να αφαιρεθούν οι περισσότερες νεκρές τρίχες. Επιπλέον, τα προστατευτικά των σιφονιών είναι απαραίτητα για να μην πηγαίνουν όχι μόνο οι τρίχες των κατοικιδίων μας αλλά και οι δικές μας, κατευθείαν στην αποχέτευση.

Καλύμματα

Όσους περιορισμούς και κανόνες να θέσεις στον αγαπημένο σου τετράποδο φίλο είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κάτσει πάνω στον καναπέ, θα τον γεμίσει τρίχες και μπορεί κατά λάθος να τον γρατζουνίσει κιόλας. Τα καλύμματα θα βοηθήσουν και θα προστατέψουν τα έπιπλα από τρίχες και φθορές. Επίσης, πλένονται πολύ πιο εύκολα. Με το τακτικό πλύσιμο μπορείτε να απαλλαγείτε από δυσάρεστες οσμές και το σπίτι να μοσχοβολάει καθαριότητα.

Σκούπισμα ποδιών

Όπως εμείς όταν μπαίνουμε σπίτι βγάζουμε τα παπούτσια μας και δεν πατάμε πάνω στον καναπέ και στο κρεβάτι με αυτά, έτσι και τα κατοικίδιά μας καλό είναι να έχουν καθαρά πατουσάκια έπειτα από την βόλτα τους. Στην αγορά θα βρούμε υγρομάντηλα κατάλληλα για τα ποδαράκια τους ώστε να τα σκουπίζουμε καλά. Με αυτόν τον τρόπο το σπίτι μας θα μείνει λίγο περισσότερο καθαρό.

Χαλάκι για την αμμολεκάνη

Αυτή η συμβουλή αφορά όσους έχουν γάτα. Επειδή κάποιες φορές όταν πηγαίνουν τουαλέτα σκορπίζουν την άμμο έξω από την αμμολεκάνη και μετά εσείς θα πρέπει να καθαρίσετε όλη την περιοχή, καλό είναι να τοποθετήσετε ένα χαλάκι κάτω από την αμμολεκάνη. Έτσι δεν θα χρειάζεται να καθαρίζετε συνέχεια το δωμάτιο που υπάρχει η τουαλέτα της γάτας σας, παρά μόνο το χαλάκι, πράγμα πολύ πιο εύκολο.

Καθάρισμα κρεβατιού

Το κρεβάτι του κατοικιδίου μας γεμίζει τρίχες και βρωμίζει πολύ γρήγορα λόγω της χρήσης τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το πλένουμε τακτικά και για να μην μυρίζει άσχημα αλλά και για να μην μαζεύει τρίχες, χνούδια και βρωμιές. Ένα καλό κόλπο είναι να σκουπίζετε πρώτα το κρεβάτι με την ηλεκτρική σκούπα και έπειτα να το πλένεται για να μην γεμίσει τρίχες το πλυντήριο.

Συχνό grooming

Τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να χτενίζουμε το κατοικίδιό μας ώστε να αφαιρούμε το νεκρό τρίχωμα. Επίσης, αν μπορούμε καλό είναι να τσεκάρουμε και να κόβουμε τα νύχια του κατοικιδίου μας όταν πρέπει. Έτσι και δεν θα αιωρούνται παντού τρίχες μέσα στο σπίτι και θα αποφύγουμε ατυχήματα όπως ένα κατά λάθος γρατζούνισμα του καναπέ μας.

Πατάκι κάτω από τα μπολ φαγητού και νερού

Δυστυχώς, όσο και να προσέχει ο σκύλος ή η γάτα μας, πιθανότατα έστω και μια φορά θα σκορπίσει το νερό ή την τροφή του εκτός των μπολ του. Με το να τοποθετήσουμε ένα πατάκι κάτω από τα μπολάκια μας βοηθάει στο να καθαρίζουμε μόνο αυτό όσο συχνά θέλουμε και όχι ολόκληρη την περιοχή.

Καθαρίζουμε αμέσως

Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, όπως το να ουρήσει ο σκύλος μας στο χαλί, το καθαρίζουμε αμέσως για να προλάβουμε τις δυσάρεστες οσμές. Γενικά, καλό είναι ό,τι γίνεται να το φτιάχνουμε αμέσως για να μην χρειαστεί αργότερα να κάνουμε διπλάσια δουλειά.

Ποιος είπε ότι η ζωή με μια μικρή βασίλισσα ή ένα πιστό φιλαράκι είναι εύκολη;

Τα γατάκια και τα σκυλάκια χρειάζονται τόση βοήθεια και φροντίδα όπως τα μωρά. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να τους παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αλλά και να έχουμε και ένα σπίτι καθαρό.

Exit mobile version