Χαμάς: Επίσκεψη αντιπροσωπείας στο Κάιρο για συζήτηση εκεχειρίας

Οι δηλώσεις του αξιωματούχου

Ο αξιωματούχους της Χαμάς δήλωσε σήμερα αν θα σταλθεί αντιπροσωπεία στο Κάιρο.

Σύμφωνα με τη δήλωση του, τη Δευτέρα 29/04, η αντιπροσωπεία της Χαμάς θα επισκεφθεί το Κάιρο. Το επίκεντρο της συζήτησης είναι η εξασφάλιση εκεχειρίας. Οι μεσολαβητές εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη συμφωνίας ενόψει ισραηλινής επίθεσης στην πόλη Ράφα.

Ο αξιωματούχος, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η  αντιπροσωπεία θα συζητήσει μια πρόταση για εκεχειρία που παρέδωσε η Χαμάς. Η οποία αφορά στις μεσολαβήτριες χώρες Κατάρ και Αίγυπτο, καθώς και την απάντηση του Ισραήλ. Δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες από τις τελευταίες προτάσεις.

Ενώ χθες, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η προγραμματισμένη εισβολή στη Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, μπορεί πιθανόν να ανασταλεί αν προκύψει συμφωνία για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς έκανε έκκληση σήμερα στον Νετανιάχου να μην αναβάλει την επίθεση στη Ράφα. Και αυτό γιατί όπως δήλωσε πιστεύει ότι μια συμφωνία με τις προτάσεις της Αιγύπτου συνιστά ταπεινωτική ήττα.

Σε βίντεο που έδωσε ο Σμότριτς στον Τύπο, με κατεύθυνση στον Νετανιάχου, δήλωσε: “Χωρίς την εξάλειψη της Χαμάς, μια κυβέρνηση με εσάς επικεφαλής δεν θα έχει κανένα δικαίωμα ύπαρξης”.

Λόγω των πιθανών απωλειών άμαχων, οι Δυτικές χώρες, ανάμεσά τους και ο στενότερος σύμμαχος του Ισραήλ-οι ΗΠΑ- έχουν καλέσει το Ισραήλ να μην επιτεθεί στη Ράφα.

Exit mobile version