Δολοφονία Λυγγερίδη: Σύμβουλος… ασφάλειας ο “Κοντός”-Συνεχίζονται οι απολογίες

Δολοφονία Λυγγερίδη:”Δεν είμαι θερμόαιμος”, “Συμμετέχω σε συσκέψεις ασφαλείας” “προσπαθώ να βοηθήσω τις ομάδες του Ολυμπιακού να μην τιμωρούνται, είτε ότι αφορά επεισόδια, είτε με θέματα που συμβαίνουν στην κερκίδα που να μπορούν να τιμωρήσουν την ομάδα”.

 

Είναι κάποιες από τις αναφορές του αρχηγού της θύρας 7, του 40χρονου επονομαζόμενου “ΚΟΝΤΟΥ” στην κατάθεσή του στις 27 Φεβρουαρίου 2024, στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Ο άνθρωπος δηλαδή που κατηγορείται ως οργανωτής επεισοδίων και επιθέσεων, ήταν… σύμβουλος ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Νέα σοκαριστικά ντοκουμέντα για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες «καίνε» τα ηγετικά στελέχη – Γιατί έγινε η επίθεση στο γήπεδο του βόλεϊ;

Επίσης, παρότι θεωρητικά ήταν υπεύθυνος να μην υπάρχουν πυρσοί, λέιζερ, κροτίδες και άλλα “πολεμοφόδια” στην κατοχή των οπαδών, σύμφωνα με καταθέσεις, ήταν εκείνος που μέσα από σάκο εφοδίαζε με “πολεμικά υλικά” τον “στρατό” επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στου Ρέντη.

“Μιας και είμαι διαπιστευμένος καθίσαμε κάτω στον αγωνιστικό χώρο, από τη μεριά της κερκίδας των οργανωμένων οπαδών. Να διευκρινίσω ότι ο αγωνιστικός χώρος, λόγω της υψομετρικής διαφοράς δεν έχει καμιά επικοινωνία με τις κερκίδες” αναφέρει ο 40χρονος επονομαζόμενος “ΚΟΝΤΟΣ”.

Ωστόσο, σύμφωνα με το βιντεοληπτικό υλικό, ο 27χρονος μάνατζερ τράπερ, που είναι στις κερκίδες φαίνεται να συνομιλεί με τον 40χρονο αρχηγό της θύρας 7 τον επονομαζόμενο “ΚΟΝΤΟ” που βρίσκεται μέσα στο παρκέ. Πληκτρολογεί κάτι στο κινητό του και βγαίνει από το γήπεδο.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του αναφέρει: “Προς το τέλος του πρώτου σετ του αγώνα, αντιλήφθηκα μια κινητικότητα από τη θύρα των οργανωμένων και κάποια άτομα να βγαίνουν προς τα έξω. Εκείνη την ώρα υπήρξε αναστάτωση στον αγωνιστικό χώρο, όσον αφορά τους αστυνομικούς, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, και τους παράγοντες του αγώνα. Εγώ μίλησα μαζί τους προσφέρθηκα να βγω έξω να δω τι γίνεται για να τους ενημερώσω. Βγήκα μέχρι τον περιβάλλοντα χώρο, είδα ότι γίνονται επεισόδια και ξαναμπήκα και τους ενημέρωσα. Στη συνέχεια, προσπαθήσαμε να ξαναβγούμε εκτός του γηπέδου μαζί με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και κάποιους αστυνομικούς, μήπως και μπορέσουμε να αποτρέψουμε τα επεισόδια. Αυτό ήταν αδύνατο γιατί τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη και ήταν και επικίνδυνα ταυτόχρονα και για τη δική μας σωματική ακεραιότητα”.

Ο “ειρηνοποιός” ωστόσο, σύμφωνα με 11 καταθέσεις, δηλαδή ο “ΚΟΝΤΟΣ” και ο μάνατζερ τράπερ, τους είπαν ότι θα είναι οι “μπροστινοί”, να τους ακολουθήσουν και όταν εκτοξεύσει ο ΚΟΝΤΟΣ την πρώτη μολότοφ να ξεκινήσουν μαζική επίθεση.

Ο μάνατζερ τράπερ κρατούσε έναν στυλό εκτόξευσης φωτοβοίδας, μια ναυτική φωτοβολίδα και μία μολότοφ, μία από αυτές την έδωσε στον 18χρονο δράστη της δολοφονίας του αστυνομικού.

“Είμαι διαπιστευμένος και σε άλλα αθλήματα. Στο ποδόσφαιρο είμαι ορισμένος SLO από τη Super League καθώς έχω καθαρό ποινικό μητρώο (Έχει κατηγορηθεί για ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και περί όπλων). Με τη συγκεκριμένη διαπίστευση μου δίνεται το δικαίωμα να συμμετάσχω και σε συσκέψεις ασφαλείας σε όλους του αγώνες που συμμετέχει η ομάδα του Ολυμπιακού. Σαν διαπιστευμένος ο ρόλος μου είναι να προσπαθώ να βοηθήσω τις ομάδες του Ολυμπιακού να μην τιμωρούνται, είτε ότι αφορά επεισόδια, είτε με θέματα που συμβαίνουν στην κερκίδα που να μπορούν να τιμωρήσουν την ομάδα (πυρσούς, λέϊζερ, κροτίδες, υπεράριθμοι φίλαθλοι στις θύρες, ελεύθεροι διάδρομοι ασφαλείας). Για να έχω αυτό τον ρόλο σημαίνει ότι δεν είμαι θερμόαιμος και επικαλούμαι μαρτυρίες των υπευθύνων ασφαλείας των ομάδων (αναφέρει ονόματα)” καταλήγει ο 40χρονος επονομαζόμενος “ΚΟΝΤΟΣ”.

Από τις 11 καταθέσεις, προκύπτει ότι ο “ΚΟΝΤΟΣ” και ο 27χρονος μάνατζερ του τράπερ μοίραζαν τις ναυτικές φωτοβολίδες και μολότοφ μέσα από έναν σάκο. “Πάρτε όλοι από εδώ” “ελάτε όλοι έξω” τους φώναζαν…

Συνεχίζονται οι απολογίες

Υπενθυμίζεται πως στη φυλακή οδηγήθηκαν οι 3 εκ των 67 συνολικά που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι 3 κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στην 4η ανακρίτρια μόνο για την κατηγορία της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών που αντιμετωπίζουν και οδηγήθηκαν στη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι 64 κατηγορούμενοι, που εμπλέκονται στα πολύ βαρύτερα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της εγκληματικής οργάνωσης, θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μεταξύ αυτών και οι 5 βασικοί κατηγορούμενοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε πλήθος εγκληματικών ενεργειών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των 67 κατηγορουμένων, οι 5 ανακριτές που έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή της ανάκρισης θα συνεχίσουν τη διερεύνησή της.

Στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα περίπου 100 ακόμη ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται με εγκληματικές ενέργειες, για τους οποίους θα διερευνηθεί ο ρόλος ενός εκάστου και το ενδεχόμενο να ασκηθούν περαιτέρω ποινικές διώξεις.

Exit mobile version