Δροσερή πατζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

Η πατζαροσαλάτα είναι μια δροσερή, γευστική και υγιεινή επιλογή, ιδανική ως συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα.

Ο συνδυασμός γλυκών παντζαριών, κρεμώδους γιαουρτιού και τραγανών καρυδιών δημιουργεί μια μοναδική γεύση που ικανοποιεί τον ουρανίσκο.

Πατζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια – Υλικά

Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά). Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κυβάκια ή τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε τα παντζάρια και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε την πατζαροσαλάτα σε πιάτο, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και, αν θέλουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
Exit mobile version