ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δροσιστικό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με τιραμισού και φράουλες έτοιμο στο πι και φι

Το πεντανόστιμο ιταλικό γλυκό ψυγείου με τιραμισού είναι το απόλυτο γλύκισμα για μετά το τραπέζι, ειδικά αν είσαι και λάτρης του καφέ.

 

Δες πως θα φτιάξεις το πεντανόστιμο τιραμισού με φράουλες:

Χορηγούμενο

Υλικά

  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 βανίλιες
  • 500 γρ. φράουλες
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 2 ΚΣ χυμό λεμονιού
  • 60 μπισκότα (για τιραμισού)
  • 1 πορτοκάλι τον χυμό του

Για στόλισμα

  • 300 γρ. φράουλες
  • Φιστίκια Αιγίνης
  • Λευκή σοκολάτα
  • Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με την μισή ζάχαρη, προσθέτω το μασκαρπόνε κουταλιά κουταλιά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Χτυπάω να ενωθούν καλά και βάζω στο ψυγείο.
  • Πλένω τις φράουλες, κρατάω μερικές για να κόψω μέσα σε κομμάτια και για να στολίσω, τις υπόλοιπες (500 γρ.) τις αλέθω στο μπλέντερ.
  • Στύβω το πορτοκάλι και ανακατεύω μια κουταλιά πολτό από τις φράουλες μαζί ( το χρειαζόμαστε για να μουσκεύουμε τα μπισκότα.
  • Σε αυτό το στάδιο είμαστε έτοιμοι να στήσουμε το γλυκό μας.
  • Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα που τα βουτάμε γρήγορα στον χυμό πορτοκαλιού, απλώνουμε την μισή από την κρέμα, μερικές κουταλιές από τον πολτό φράουλας και μερικά κομμάτια φράουλας.
  • Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση ξανά μπισκότα, κρέμα, φράουλες, και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο πολτό.
  • Στολίζουμε με τις φράουλες. φιστίκια και νιφάδες λευκής σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο μερικές ώρες.
  • Καλύτερα να μείνει όλη την νύχτα.

 

Χορηγούμενο




Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button