Εκρήξεις σε Καλλιθέα και Πειραιά: Τέσσερις προσαγωγές από το Τμήμα Εκβιαστών

Στην προσαγωγή δύο ατόμων για την έκρηξη που είχε γίνει στις 8 Μαρτίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά και ακόμη δύο ατόμων για την έκρηξη σε κάβα που είχε γίνει στις 12 Μαρτίου στην Καλλιθέα

Στην προσαγωγή δύο ατόμων για την έκρηξη που είχε γίνει στις 8 Μαρτίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά και ακόμη δύο ατόμων για την έκρηξη σε κάβα που είχε γίνει στις 12 Μαρτίου στην Καλλιθέα προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών.

 

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν για -κατά περίπτωση- αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες που προσήχθησαν για την έκρηξη στο πρατήριο φέρονται να είναι οι φυσικοί αυτουργοί, ενώ ένας από αυτούς εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβίασης και ληστείας.

Όσον αφορά στους δύο προσαχθέντες για την επίθεση που έγινε στην κάβα, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, ο ένας φέρεται να νοίκιασε ένα αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην έκρηξη και ο άλλος να είναι αυτός που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον ενεργοποίησε.

Οι δύο επιθέσεις

Η έκρηξη στον Πειραιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, περίπου στις 3.20. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Παλαιό Φάληρο.

Η πυροσβεστική κλήθηκε να στείλει όχημα στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μαντρότοιχο που χωρίζει το οικόπεδο με το βενζινάδικο από την πλευρά του οικοπέδου. Στο οικόπεδο αυτό είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές.

Η έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα είχε γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές στο κατάστημα, σε σταθμευμένα οχήματα αλλά και σε παρακείμενα κτήρια.

Διαβάστε επίσης:

Μακελείο στη Μόσχα: Δεκάδες νεκροί, πυροβολισμοί και εκρήξεις σε συναυλιακό χώρο! – Σε ομηρία εκατοντάδες Ρώσοι! Στο σημείο Στρατός και Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας

Exit mobile version