Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες: Εισβάλλουν στη χώρα, ανεξέλεγκτα, κατά χιλιάδες! Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία της FRONTEX! Τι κάνει το αρμόδιο Υπουργείο;

Εκτός ελέγχου οι εισβολές αλλοδαπών όχι μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς φτάνουν έως τις ακτές της Πελοποννήσου.
Σε διάστημα μόλις δύο ημερών 22-23 Μάιου, συνολικά 205 αλλοδαποί μουσουλμάνοι έφτασαν στην Ελλάδα, όπου υπέβαλαν την απαραίτητη αίτηση ασύλου προκειμένου να εγκατασταθούν μόνιμα.

Το λ.σ. περιορίζεται σε ρόλο διεκπεραιωτή και μεταφορέα αλλοδαπών τις περισσότερες φορές αφού οι τελευταίοι έχουν ήδη αποβιβαστεί στις ακτές και αφού δεν βλέπουν καμία επιτροπή υποδοχής αναγκάζονται να ειδοποιήσουν οι ίδιοι τις “Αρχές”.

Όπως στις 23 Μάιου όταν το Α’ λιμενικό τμήμα Μονεμβασιάς ειδοποιήθηκε από τους ίδιους τους αλλοδαπούς για την αποβίβασή τους στην παραλία «ΔΡΙΜΙΣΚΟΣ» πλησίον της περιοχής Κυπαρισσίου.

Στο σημείο μετέβησαν αμεσότατα στελέχη της λιμενικής αρχής, όπου εντόπισαν 78 άτομα. Οι προαναφερθέντες, με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του δήμου Μονεμβασιάς, ενώ ένας άντρας μεταφέρθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων γιατί δεν αισθανόταν καλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FRONTEX μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2024 μπήκαν στην Ελλάδα 17.315 αλλοδαποί από διάφορα σημεία.

Σημειώνεται πως αυτές οι αφίξεις αφορούν μόνο ένα ποσοστό των συνολικών αφίξεων καθώς υπάρχουν αρκετές χιλιάδων ακόμη που εισβάλλουν στην ελληνική επικράτεια χωρίς να εντοπίζονται.

Παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες αναμένουν τη σειρά τους να έρθουν στην Ελλάδα και οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο.

Σε μια χώρα η οποία εξαφανίζεται πληθυσμιακά λόγω της υπογεννητικότητας οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών που έχουν συρρεύσει τα τελευταία χρόνια συνθέτουν ένα σκηνικό πρωτοφανούς πληθυσμιακής αλλοίωσης που δεν ζήσει ποτέ η χώρα από την αρχή της ανεξαρτησίας της 203 χρόνια πριν.

Η κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα. Το μόνο που κάνει είναι να εκθειάζει την υποτιθεμένη επιτυχημένη πολιτική της στο μεταναστευτικό.

Το “αρμόδιο” υπουργείο κωφεύει.

Στις 23 Μάιου σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, μεταφοράς αλλοδαπών κατάφερε και εντόπισε στη παραλία Παναγιάς της νήσου «ΝΙΜΟΣ» Σύμης, δώδεκα (12) αλλοδαπούς.

Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο σκάφος FRONTEX και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης. Ο χειριστής του σκάφους, μετά την ασφαλή αποβίβαση των αλλοδαπών, διέφυγε προς τις τουρκικές ακτές.

Επίσης στις 23 Μάιου περιπολικό σκάφος λ.σ. εντόπισε μια πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου. Το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλλεξε συνολικά δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς όλους πάρα πολύ καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη μαρίνα του Πυθαγορείου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός εκ των δεκαεπτά, ως χειριστής της λέμβου, για ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨.

Οι υπόλοιποι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου καθώς δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα.

Στις 22 Μαΐου έφτασαν στη Χίο αποβιβαζόμενοι οκτώ (08) αλλοδαποί. Συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 28χρονος αλλοδαπός εκ των 8 αλλοδαπών, για ¨Παράνομη Είσοδος στη χώρα¨, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα μεταφερθούν στη συνέχεια στην Αττική καθώς δεν μπήκαν παράνομα στην χώρα.

Στις 22 Μάιου Περιπολικό σκάφος λ.σ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, μεταφοράς αλλοδαπών εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας με κατεύθυνση προς τη νησίδα «Χονδρός» Σύμης.

Το ταχύπλοο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων προσέκρουσε στο περιπολικό σκάφος, με αποτέλεσμα την πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα. Το περιπολικό περισυνέλεξε είκοσι επτά άτομα.

Στις 22 Μάιου περιπολικό πλοίο λιμενικού το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μεταφοράς αλλοδαπών, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, εντός χωρικών υδάτων προς τις νησίδες «ΔΙΑΒΑΤΕΣ» Σύμης.

Το περιπολικό πλοίο προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους δε συμμορφώθηκε, συνεχίζοντας την πορεία του προς τη βραχώδη ακτή «Άκρας Κεφάλας».

Ακολούθως εντοπίστηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα στην περιοχή Ιεράς Μονής Ρουκουνιώτη. Όλοι τους θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Στις 22 Μάιου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου λ.σ. για σκάφος με μουσουλμάνους αλλοδαπούς επιβαίνοντες , στη θαλάσσια περιοχή 52 ν.μ. νότια της Κρήτης.

Οι 40 αλλοδαποί περισυλλέγησαν από Ναυαγοσωστικό σκάφος λ.σ. και αποβιβάστηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο για τα περαιτέρω: Αίτηση ασύλου και μεταφορά στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Συνελήφθη ο 30χρονος χειριστής του σκάφους γιατί μπήκε… παράνομα στη χώρα.

Τις απογευματινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή της Χίου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα προερχόμενο από τις έναντι τουρκικές ακτές με πορεία τις ακτές «Αγίας Ερμιόνης», ανατολικά της Χίου. Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος για την παραλαβή των οκτώ αλλοδαπών.

Exit mobile version