Η Έλενα Ακρίτα κατέθεσε αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου και σημειώνει:”Ευχαριστώ θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμποφσκι που, με την χτεσινή της ανάρτηση μού το έκανε τόσο εύκολο”

Στην δικαιοσύνη στρέφεται για ακόμη μια φορά η Έλενα Ακρίτα. Χθες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι της «υπενθύμισε» την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της με αφορμή δημοσιεύσεις που έκανε η γνωστή δημοσιογράφος και βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των οποίων επιτέθηκε στη σύζυγο του πρωθυπουργού.

Η κ. Ακρίτα χθες απάντησε και σήμερα επανήλθε με νέα ανάρτηση ενημερώνοντας πως κατέθεσε αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου καθώς παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητας της.

Συγκεκριμένα έγραψε:

Καταθετω αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Ευχαριστώ θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμποφσκι που, με την χτεσινή της ανάρτηση μού το έκανε τόσο εύκολο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο Βασίλη Σωτηροπούλου που με εκπροσωπεί.

Με την δημόσια παραδοχή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι υπέβαλε έγκληση, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού, εξαγγέλλοντας με γραπτή ανακοίνωση του την προσφυγή της εν λόγω ΙΔΙΩΤΗ στην Δικαιοσύνη και “καταδικάζοντας” ανεπιφύλακτα την Έλενα Ακρίτα ως ενοχή συκοφαντίας, παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα και, φυσικά, την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.
Η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από δημόσιες αρχές όπως είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού απαγορεύεται ρητά και αυστηρά κατά το ευρωπαϊκό και το συνταγματικό δίκαιο. Με τον Ν.4596/2019 που ενσωματώνει Οδηγία της Ε.Ε., κάθε πρόσωπο που παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του από δημόσιες αρχές, δικαιούται αποζημίωσης από τα αρμόδια δικαστήρια.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γκραμπόφσκι που επιβεβαίωσε με την δημόσια ανάρτηση της πρώτης σελίδας της έγκλησης της ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού πράγματι παραβίασε τα εν λόγω συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα.
Όπως είναι αυτονόητο, μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία συνδέεται άμεσα με την αντίληψη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα, η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή αποζημίωσης κατά του Γραφείου Πρωθυπουργού ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας.
Διότι ο Διαφωτισμός δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βολταίρο, αλλά και τον Μοντεσκιέ”».

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

 

 

 

Η… «υπενθύμιση»

Σε χθεσινή της ανάρτηση, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δημοσιεύει τη μήνυση που έχει καταθέσει κατά της Έλενας Ακρίτα, με αφορμή δημοσιεύσεις που έκανε η γνωστή δημοσιογράφος και βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των οποίων επιτέθηκε στη σύζυγο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς… γνώση και συμμόρφωσή της!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η γνωστή επιχειρηματίας στην ανάρτησή της, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ «θα κληθεί να απολογηθεί στις δικαστικές αίθουσες μετά τη μήνυση που κατέθεσα στις 14.5.2024 σε βάρος της για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης». Προσθέτει δε «θα συνιστούσα ψυχραιμία στην Κα Ακρίτα σχετικά με τα όσα άθλια ψεύδη έχει πει προσβάλλοντας την προσωπικότητα μου» και επισυνάπτει την αρχική σελίδα της μήνυσης που έχει καταθέσει.

Από την πλευρά της, η Έλενα Ακρίτα σε… απαντητική ανάρτησή της σχολιάζει πως αυτή τη φορά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη «τουλάχιστον απάντησε η ίδια κι όχι το Πρωθυπουργικό Γραφείο για λογαριασμό της όπως την άλλη φορά», ενώ υποστηρίζει πως «για την ιστορία, ότι η κ. Μητσοτάκη έστειλε εξώδικο στις 5/4 διεκδικώντας μια συγγνώμη την οποία ουδέποτε έλαβε, επαναλαμβάνω πως δεν πρόκειται να ζητήσω καμία συγγνώμη. Αυτό που θα ζητήσω είναι η άρση ασυλίας μου όπως δεσμεύτηκα να το κάνω από την πρώτη στιγμή».

Καταλήγει δε, τονίζοντας: «Κύριε Πρωθυπουργέ θα χαρώ να τα πούμε από κοντά στα δικαστήρια»!

Θυμίζουμε πως το καταληκτικό σχόλιο της δημοσιογράφου αφορά σχετική ανάρτησή του Κυριάκου Μητσοστάκη «με την ιδιότητα του συζύγου και όχι του πρωθυπουργού» (όπως είχε δηλώσει ο ίδιος), στην οποία ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ».

Σημειώνεται πως η ανάρτηση της Μαρέβας ήρθε ως απάντηση σε προηγούμενη σημερινή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, στην οποία η τελευταία ανέφερε τα εξής: «Δεν έχω πάρει ούτε μήνυση ούτε αγωγή από την Μαρέβα Γκραμποφσκι Μητσοτάκη. Ίσως αργοτερα… Άλλωστε, έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα έρθει μαρτυρας εναντίον μου, έτσι δεν είναι;»

Exit mobile version