Η επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία: Ο “παρεξηγημένος” φιλό- σοφος Αλεξάντερ Ντούγκιν εξηγεί γιατί ο νεοφιλελευθερισμός ακυρώνει την αστική Δημοκρατία, φιμώνει τις πλειοψηφίες και καθιερώνει την απολυταρχία των μειοψηφιών

Δείτε ολόκληρη την συνομιλία του με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάιλερ Κάρλσον

Ο Αλεξάντερ Ντουγκιν είναι ο Ρώσος φιλόσοφος και συγγραφέας,που αποτελεί το”μαύρο πρόβατο”για την Δύση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα βιβλία του είναι απαγορευμένα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έχει δεχθεί σφοδροτατες επικρίσεις για τις ακραίες θέσεις του υπέρ της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία και για τις απόψεις του περί του Πανσλαβισμού,που έχει διατυπώσει στο πεδίο της γεωπολιτικής.

Ίσως η διατύπωση αυτών των σκέψεων και θεωριών από την πλευρά του να έβαλαν στο στόχαστρο και την ίδια του την οικογένεια,η οποία δεχθηκε μια ύπουλη δολοφονική επίθεση,με στόχο την μοναχοκόρη του.Η τελευταία βρήκε φρικτό θάνατο στο αυτοκίνητο της,στην Ρωσία,όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός,ο οποιος-συμφωνα με αμερικανικές πηγες-τοποθετηθηκε από τις Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Ντουγκιν,πριν από λίγες ημέρες,δέχθηκε να μιλήσει στην Μοσχα, on camera, με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάιλερ Καρλσον,ο οποίος και προέβαλε το σχετικό υλικό στο κανάλι του.
Εννοείται ότι το europost.gr δεν υιοθετεί ούτε τον Πανσλαβισμο του Ντουγκιν,ούτε και τις φιλο-Πουτινικες απόψεις του για την εισβολή στην Ουκρανια.

Θεωρούμε,όμως,εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τον δημόσιο διάλογο στην χώρα μας την ανάλυση που κάνει για το πώς ο σύγχρονος νεοφιλελευθερισμός ακυρώνει τις παραδοσιακές αρχές και αξίες του κλασικού φιλελευθερισμού και οδηγεί στην απολυταρχία και την επιβολή των μειοψηφιων επί της πλειοψηφίας!
Δείτε ολόκληρη την συνομιλία του Τάιλερ Καρλσον με τον Αλεξάντερ Ντουγκιν και …θα επανέλθουμε επί του θέματος λίαν συντόμως:

Exit mobile version