Φωτιά στο Σουφλί απειλεί στρατιωτικό φυλάκιο! Διατάχθηκε η εκκένωσή του! Τα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα

Συναγερμός! Φωτιά στο Σουφλί απειλεί στρατιωτικό φυλάκιο! Διατάχθηκε η εκκένωσή του!

Το στρατιωτικό φυλάκιο του “Μαύρου Όγκου” απειλούν οι φλόγες της φωτιάς που ξέσπασε πριν λίγη ώρα μεταξύ των χωριών Αμόριο και Λάβαρα Σουφλίου.

Άμεσα αποφασίστηκε η προληπτική του εκκενώση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην περιοχή βρίσκονται ήδη επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις από το Σουφλί και το Διδυμότειχο, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθούν ενισχύσεις και από τις Π.Υ Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Σε δύο μέτωπα η φωτιά στον Δομοκό
Συνεχίζεται εδώ και 15 ώρες η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στο χωριό Πετρωτό του Δομοκού. Οι έντονοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έχουν δυσκολέψει τις προσπάθειες των πυροσβεστών μιας η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα αναζωπυρώθηκε τις μεσημεριανές ώρες, σχημάτισε δύο μέτωπα και έχει πορεία πλέον προς τη θεσσαλική πλευρά.

Μέχρι πριν από το μεσημέρι τα μέτωπα της φωτιάς απειλούσαν το χωριό Πετρωτό αλλά τα σταμάτησαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μετά το μεσημέρι ο αέρας έχει αλλάξει την πορεία της φωτιάς οδηγώντας την προς τη θεσσαλική πλευρά χωρίς να απειλείται ωστόσο κανένα χωριό. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες της ΕΜΟΔΕ, με τη βοήθεια εναέριων μέσων (PZL, Air Tractor και Canader), ενώ ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις και από τη Λάρισα.

Μαίνεται η φωτιά στη Σαμοθράκη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 8.31 το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε ορεινό δύσβατο σημείο, όπου μόνο πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα μπορούν να προσεγγίσουν γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ωστόσο, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και έντεκα πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη καθώς και τέσσερα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα και δυο αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν επίσης ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρο τμήμα που αποτελείται από δέκα στελέχη καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

https://web.facebook.com/eevros/posts/10160123287962389

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Πρέβεζα και Πύργο Ηλείας
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πρέβεζα, χάρη στην άμεση κινητοποίηση κατοίκων και Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Ζηρού στην Πρέβεζα.

Εξάλλου, οριοθετήθηκε και η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της Εθνικής Οδού Πύργου – Ολυμπίας στον Πύργο Ηλείας.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 44 πυροσβέστες με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 12 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

 

Exit mobile version