COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιάξε εύκολο σπιτικό παγωτό φιστίκι σε 15 λεπτά




Το αγαπημένο γλυκό αυτής της εποχής είναι μακράν το παγωτό φιστίκι. Οι άπειρες γεύσεις που μπορούμε να απολαύσουμε κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας μας παρέα με φίλους αλλά και χωρίς.

Δείτε βήμα βήμα πώς θα φτιάξετε λαχταριστό παγωτό φιστίκι στο σπίτι σας. Αυτό το δροσερό παγωτό θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και αν το φτιάξεις μια φορά, σίγουρα δεν θα το αλλάζεις με τίποτα!

Χορηγούμενο

ΥΛΙΚΑ

600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

400 ml ζαχαρούχο γάλα

350 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Χορηγούμενο

1 κ.σ. ηλιέλαιο

Για το πασπάλισμα:

Χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια τα 250 γρ. από τα φιστίκια, το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε για περίπου 5 με 6 λεπτά. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Τα υπόλοιπα τα χοντροκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

Χορηγούμενο

Τοποθετούμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ στην κατάψυξη για το παγωτό.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.

Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε τον κάδο, αδειάζουμε μέσα το φιστίκι που θρυμματίσαμε και ανακατεύουμε εκ νέου.

Χορηγούμενο

Ρίχνουμε μέσα και το φιστίκι που χοντροκόψαμε και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, πασπαλίζουμε από πάνω με λίγα φιστίκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Πλέον είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικό αφράτο παγωτό φράουλα χωρίς παγωτομηχανή




Back to top button