Έχει γεμίσει με πάγο η κατάψυξη;- Έτσι θα καταφέρεις να τον εξαφανίσεις

Έχει γεμίσει με πάγο η κατάψυξη;-Τα ψυγεία είναι απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές σε κάθε σπίτι. Οι σύγχρονες εκδόσεις τους προσφέρουν σημαντικές ανέσεις, πολυάριθμες λειτουργίες και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ωστόσο, ακόμη και τα καινούργια μοντέλα μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα, όπως πάγο στην κατάψυξη και μη ικανοποιητική θερμοκρασία στη συντήρηση. Μήπως το πρόβλημα οφείλεται σε ελαττωματικό ψυγείο ή σε λάθη χρήσης;

**Πάγος στην κατάψυξη και μη ικανοποιητική συντήρηση: Τι κάνω λάθος;**

1. **Έλεγχος θερμοκρασίας:** Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία στη συντήρηση είναι στους 4°C και στην κατάψυξη στους -18°C.
2. **Ανοιχτή κατάψυξη:** Μήπως αφήνετε την κατάψυξη ανοιχτή για πολλή ώρα; Η υγρασία μπορεί να μετατραπεί σε πάγο.
3. **Υπερφόρτωση συντήρησης:** Αν η συντήρηση είναι γεμάτη, ο αέρας δεν κυκλοφορεί σωστά.
4. **Τοποθέτηση τροφίμων:** Αποφύγετε να ακουμπάτε τρόφιμα στην πλάτη της συντήρησης για να διατηρείται η σωστή θερμοκρασία.

Καθαρισμός και συντήρηση

Ακόμα και αν έχετε αγοράσει ένα νέο ψυγείο, δεν σημαίνει ότι αυτό κάνει τα πάντα για εσάς. Αν κάτι δεν κάνετε σωστά, το πρόβλημα θα εμφανιστεί άμεσα. Τι μπορεί να κάνετε λάθος σχετικά με την κατάψυξη; Την ανοίγετε χωρίς να έχετε αποφασίσει τι θα πάρετε ή ψάχνετε αρκετή ώρα μέχρι να το βρείτε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο αέρας με υγρασία εισχωρεί στην κατάψυξη και μετατρέπεται σε πάγο. Όσο περισσότερο αφήνετε την κατάψυξη ανοιχτή, τόσο περισσότερος πάγος συσσωρεύεται.

Θερμοκρασία συντήρησης

Στη συντήρηση, αν η θερμοκρασία δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο, παρά τις ενδείξεις, μπορεί να συμβαίνει το εξής: Αν το ψυγείο είναι υπερφορτωμένο με τρόφιμα, ο αέρας δεν κυκλοφορεί σωστά και δεν διατηρεί τα τρόφιμα στη σωστή θερμοκρασία. Επίσης, αποφύγετε να ακουμπάτε τρόφιμα στο πίσω μέρος των ραφιών, γιατί αυτό εμποδίζει τη σωστή κυκλοφορία του αέρα.

 

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βελτιώσετε τη λειτουργία του ψυγείου σας και να αποφύγετε προβλήματα όπως ο πάγος στην κατάψυξη και η μη ικανοποιητική θερμοκρασία στη συντήρηση.

Exit mobile version