Γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά – Έτοιμο σε 15 λεπτά χωρίς ψήσιμο

Νοστιμότατο!

Υπέροχο και πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 5 μόνο υλικά. Συνδυάστε τη σοκολάτα με το φουντούκι και αφήστε τις γεύσεις να “μιλήσουν” από μόνες τους.

Υλικά συνταγής για το γλυκό ψυγείου

Διαβάστε επίσης: Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα και ελάχιστες θερμίδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ. και 5 εκ. βάθους και στρώνετε καλά μια μεμβράνη. Στρώνετε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια ενιαία βάση και τα πασπαλίζετε με το μισό λικέρ. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
  2. Προσθέστε και τη μερέντα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη κρέμα. Απλώστε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια.
  3. Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ. Προσθέτετε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Τρίβετε τη σοκολάτα [**], την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το γλυκό σας.

Γλυκό ψυγείου με άνθος αραβοσίτου, μπισκότα και ζελέ φράουλας που θα λατρέψουν τα παιδιά

Ένα γλυκό που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και τώρα συνεχίζουμε να το φτιάχνουμε για τα παιδιά μας!

Υλικά

Για τη βάση:

Για την κρέμα:

Για το ζελέ:

Εκτέλεση

Για τη βάση:

Για την κρέμα:

Για το ζελέ:

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο. Δεν πρέπει να είναι ζεστό όταν το ρίξετε πάνω στην κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση:

Βγάζετε από το ψυγείο το γλυκό. Βάζετε το ζελέ πάνω από την κρέμα και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να δέσει το ζελέ, περίπου 1 ώρα.

Exit mobile version