ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η θεραπευτική κοτόσουπα της γιαγιάς για τα κρυολογήματα: Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Advertisement

Η πιο κλασική, παραδοσιακή και δυναμωτική σούπα της γιαγιάς, με τις θεραπευτικές ιδιότητες που καταπολεμούν το κρυολόγημα και τη γρίπη.

Η θεραπευτική κοτόσουπα της γιαγιάς για τα κρυολογήματα: Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Το απόλυτο φαγητό για τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα, με τις περισσότερες βιταμίνες και πρωτεΐνες, εύκολα και γρήγορα.

Για υγιείς … αρρώστους !!!

Advertisement

Κοτόσουπα της γιαγιάς, για τη γρίπη και το κρυολόγημα

Υλικά

• ½ κοτόπουλο ή κότα (καλύτερα χωριάτικη και γριά)
• 1 φλυτζ. τσαγιού ρύζι σουπέ ή γλασέ
• ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κοτόπουλο και νερό μέχρι πάνω από τη μέση της κατσαρόλας.
Κοτόσουπα της γιαγιάς, η θεραπευτική – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κοτόσουπα της γιαγιάς, η θεραπευτική – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ενώ αν έχουμε κότα και ειδικά χωριάτικη που έχει λίπος, δεν βάζουμε καθόλου λάδι.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 60΄- 90′ περίπου (εξαρτάται από το πουλερικό), μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο, ενώ αν χρειαστεί επιπλέον νερό, συμπληρώνουμε.
Όταν βράσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Κοτόσουπα της γιαγιάς, η θεραπευτική – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κοτόσουπα της γιαγιάς, η θεραπευτική – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλυτζάνια του τσαγιού απ᾿ το ζωμό που έχουμε, αφού τον σουρώσουμε και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι, πλυμένο και στραγγισμένο.
Δοκιμάζουμε, αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε, για 15′ – 20′ περίπου, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει το ρύζι.

Advertisement

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, σε βαθύ πιάτο, με αρκετό χυμό λεμονιού, κι ένα κομμάτι κοτόπουλο (με ή χωρίς αλατοπίπερο).

— Ο ζωμός που θα περισσέψει, μπαίνει σε μπολ που κλείνουν καλά και φυλάσσεται στη συντήρηση για 2 μέρες ή στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 μήνες.

— Αν θέλουμε, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γεύση της σούπας, προσθέτοντας την ώρα που βράζει το κοτόπουλο, 1 καρότο, 1 κρεμμύδι και 3 – 4 κλωνάρια σέλινο.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button