Ο κ. Γιάννης Καπάκης ήταν μέχρι προχθές ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας του Ελληνικού Κράτους.

Το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια ο συγκεκριμένος κύριος επελέγη για την θέση αυτή;

Η περίπτωση του Γιάννη Καπάκη είναι απολύτως ενδεικτική για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαλλάξει τη χώρα από τις παθογένειες του παρελθόντος και τα πελατειακά σύνδρομα, τα υιοθετεί και τα επαναλαμβάνει όλα στον μέγιστο δυνατό βαθμό!

Αν η Ελλάδα είχε Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο, που θα ήταν, επιχειρησιακά, ικανό να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους την μοιραία Δευτέρα 23ηςΙουλίου 2018, ίσως να μην είχαμε την εθνική τραγωδία που έγινε στην Ανατολική Αττική!

Να, όμως, που εκείνος ο οποίος σύμφωνα με τον νόμο είχε την γενική ευθύνη του συντονισμού, δηλαδή ο κ. Γιάννης Καπάκης, τη στιγμή που έπρεπε να πάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες και να κάνει το καθήκον του, έγινε άφαντος! Έλαμψε δια της απουσίας του!

Μήπως, εκείνοι που διόρισαν τον κ. Καπάκη στην υψηλή κρατική θέση του, έπρεπε να περιμένουν μία τέτοια συμπεριφορά;

Η απάντηση είναι ότι θα έπρεπε να την πιθανολογήσουν! Γιατί ο κ. Καπάκης από την αρχή που διορίστηκε στην θεση αυτή δεν διέθετε τα απαραίτητα προσόντα για να φέρει σε πέρας την τόσο κρίσιμη αποστολή του!

Ας δούμε τα στοιχεία του ρεπορτάζ, που συνέλεξε το europost.gr: Την Πέμπτη 22 Οκτ. 2015 ανετέθησαν καθήκοντα ΓΓ. Πολιτικής  Προστασίας στον απόστρατο αξιωματικό της Πυροσβεστικής Ιωάννη Καπάκη.

Ο κ. Καπάκης, προήρχετο μεν από το σώμα της Πυροσβεστικής, αλλά είχε ελάχιστες επιχειρησιακές γνώσεις  από τις μάχες κατά των πυρκαγιών. Το μεγαλύτερο μέρος του υπηρεσιακού του βίου το πέρασε στα γραφεία της Πυροσβεστικής, όπου διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών σχέσεων, εκπρόσωπος Τύπου και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση».

Πως λοιπόν και με ποια κριτήρια αξιολογήθηκε ότι αυτός ο άνθρωπος μπορούσε να είναι ο αρχηγός της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα; Αυτός δηλαδή που θα συντόνιζε και διοικούσε τις υπηρεσίες της πολιτείας για να προστατέψει τους πολίτες από ενδεχόμενες φυσικές καταστροφές;

Αυτά δεν τα σκέφτηκαν εκείνοι που τον διόρισαν; Άλλωστε ο κ. Καπάκης, καταγόμενος από την Άνδρο, περνούσε αρκετές μέρες στο νησί, γιατί είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της Ανδρου! Ο ίδιος είχε διεκδικήσει το 2014και την δημαρχεία του νησιού, αλλά ο δημοτικός συνδυασμός του είχε έρθει δεύτερος.

Όποιος διαβάσει το βιογραφικό του δεν θα κουραστεί πολύ, προκειμένου να βγάλει το συμπέρασμα, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να έχει άλλα προσόντα και άλλες ικανότητες, αλλά δεν έκανε για την θέση την οποία τοποθετήθηκε.

Υπάρχει μία φράση στο βιογραφικό του, που δίνει –πιθανώς- την απάντηση στο ερώτημα γιατί του δόθηκε η θέση αυτή: Ο κ. Καπάκης είναι στέλεχος της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», που ίδρυσε ο κ. Νίκος Κοτζιάς και έχει υπαρχηγό τον κ. Ν. Τόσκα. Ο τελευταίος, μόλις έγινε υπουργός Προστασίας του Πολίτη πήρε και τον «κολλητό του» από την κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» για να τον έχει δίπλα του!

Ιδού, λοιπόν, το μπάχαλο! Να που ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαλλάξει τη χώρα από τα πελατειακά κυκλώματα του παρελθόντος, αναπαράγει τις χειρότερες παθογένειες του μεταπολιτευτικού συστήματος και μάλιστα στον μέγιστο δυνατό βαθμό!


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα