ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών στο UCLA – Προσαγωγές, συλλήψεις και λαστιχένιες σφαίρες

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών  σημειώνονται το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στο campus του Πανεπιστημίου Κολούμπια στο Λος Άντζελες (UCLA) με εκατοντάδες αστυνομικούς να ξηλώνουν οδοφράγματα και να κάνουν συλλήψεις, εκτοξεύοντας κρότου λάμψης και λαστιχένιες σφαίρες.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται διαδηλωτή, έχουν ξεκινήσει συλλήψεις. Ο Μπεν Κέρστεν, από την Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη στο UCLA, υποστηρίζει ότι σχηματισμοί αστυνομικών δυνάμεων έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορες πλευρές γύρω από τον καταυλισμό, στις άκρες του οποίου και στην είσοδο έχουν αρχίσει τις συλλήψεις. Πάντως οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα την πληροφορία.

Είχε προηγηθεί το τελεσίγραφο στους διαδηλωτές να εκκενώσουν το κτίριο με τους φοιτητές να έχουν στυλώσει τα πόδια ζητώντας το τέλος του αιματοκυλίσματος στη Γάζα. Σύμφωνα με τον Guardian στο εκπαιδευτικό ίδρυμα βρίσκονται πάνω από χίλιοι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθούν για να υπερασπιστούν το αίτημά τους.

«Εκκενώστε, αλλιώς θα συλληφθείτε» ήταν το τελεσίγραφο των αστυνομικών προς τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές- φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Είχε προηγηθεί πριν από ένα 24ωρο η επέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και οι τουλάχιστον 300 συλλήψεις φοιτητών και καθηγητών στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, ομάδα μασκοφόρων περικύκλωσε το σημείο της πανεπιστημιούπολης που έχουν στηθεί σκηνές από τους καταληψίες, πετώντας πυροτεχνήματα και επιτέθηκε στους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Επεισοδιακή νύχτα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια – Δείτε τι έκαναν οι αστυνομικοί στους καταληψίες

Exit mobile version