Ήταν όλοι εκεί! Μητσοτάκης, Βενιζέλος, Φλαμπουράρης, Σαββίδης, Πικραμμένος, υπουργοί, βουλευτές, οι πρέσβεις ΗΠΑ – Ρωσίας και πολλοί άλλοι στη θεμελίωση του νέου εργοστασίου του Βαγγέλη Μυτιληναίου στη Βοιωτία

Το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ της χώρας έδωσε το παρόν στην τελετή θεμελίωσης του νέου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας του μεγαλοεπιχειρηματία Βαγγέλη Μυτιληναίου, που έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι στη Βοιωτία.
Την θεμελίωση έκανε προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που έφτασε στον τόπο της τελετής νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο και είχε την δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας με τον επικεφαλής του Ομίλου Βαγγέλη Μυτιληναίου.
Στον Πρωθυπουργό επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή από τους πολλούς συγκεντρωμένους, μέσα στους οποίους εκπροσωπούντω οι ισχυρότερες πολιτικές και επιχειρηματικές τάσεις.
Από την κυβέρνηση ήσαν παρόντες ο αντιπρόεδρος κ. Παν. Πικραμμένος, ο υπ. Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφ. Οικονόμου, καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδος. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν οι πρ. υπ. Φλαμπουράρης και Πιτσιώρλας, καθώς και βουλευτές της Κεντρικής Ελλάδος, που κάθισαν μαζί με τους συναδέλφους τους της ΝΔ. Παρόντες ήσαν ακόμη ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, καθώς και οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, το προεδρείο του ΣΕΒ, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικών φορέων, πολλοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.
Επίσης οι πρ. υπουργοί της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Φώλιας, ο Γ. Λιάνης, ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, η Λούκα Κατσέλη, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο αρθρογράφος των Νέων Γ. Παπαχρήστος, ο Γιώργος Αυτιάς από τον ΣΚΑΙ κ.α.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σύντομη, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σε περιεχόμενο για τα θέματα Ενέργειας και Ανάπτυξης, ενώ ο ίδιος απευθύνθηκε σε οικείο ύφος αρκετές φορές από μικροφώνου στον οικοδεσπότη Βαγγέλη Μυτιληναίου.
Αμέσως μετά την λήξη της τελετής ο Πρωθυπουργός αναμείχθηκε με τον κόσμο και διέθεσε πολύ χρόνο για να ανταλλάξει απόψεις με όλους και να φωτογραφηθεί με αρκετούς που του το ζήτησαν, περιοριζόμενος όμως να απολαύσει μόνο ένα ποτήρι δροσερό νερό και αρνούμενος το ποτήρι του λευκού κρασιού που του προσφέρθηκε, λέγοντας «έχω βαρύ πρόγραμμα μέχρι το βράδυ!».
Κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης, την οποία παρουσίασε η γενική διευθύντρια επικοινωνίας του Ομίλου και μέλος του Board της Διοίκησης Βίβιαν Μπουζάλη, απηύθυνε χαιρετισμό και ο διευθύνων σύμβουλος Ευρώπης της General Electric.
Το νέο εργοστάσιο αναμένεται ότι θα κατασκευαστεί σε χρόνο ρεκόρ και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, χρησιμοποιώντας τις πιό προηγμένες τεχνολογίες, που είναι ταυτόχρονα και οι πιό φιλικές για το περιβάλλον.

Exit mobile version