COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καλοκαιρινό μπριάμ από τη γιαγιά, έτοιμο στο πι και φι




Το μπριάμ είναι απ’ τα λατρεμένα μου πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Είναι ένα πιάτο που σπίτι μου επαναλαμβάνεται ανά 2-3 εβδομάδες κάθε εποχή του χρόνου. Γιατί το θεωρώ ως τη γιορτή του ελληνικού λαχανόκηπου σε ένα ταψί, με κύριο χαρακτηριστικό την ανάμιξη της νοστιμιάς από διαφορετικά λαχανικά σε μια σύνθεση.

 

Χορηγούμενο

Καλοκαιρινό μπριάμ από τη γιαγιά, έτοιμο στο πι και φι

Υλικά

Για το μπριάμ

Χορηγούμενο

4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
4 μέτρια κολοκύθια
4 μεγάλες πατάτες
4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
4 σκελ. σκόρδο
2 κρεμμύδια
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

Χορηγούμενο

Καλοκαιρινό μπριάμ από τη γιαγιά, έτοιμο στο πι και φι

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις.

Χορηγούμενο

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6.

Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα με τη σάλτσα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ.

Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Τα ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες.


Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο (προθερμασμένο) και ψήνουμε 40΄- 45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο.

Μετά το ξεσκεπάζουμε.

Είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.




Back to top button