Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα – Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο

Αν λατρεύεις τη σοκολάτα αλλά θέλεις κάτι λίγο πιο φρουτένιο, αυτό το κέικ σοκολάτας με βατόμουρα θα σε ξετρελάνει! Ζουμερό, πλούσιο και αρωματικό, συνδυάζει τέλεια τη γλυκιά ένταση της σοκολάτας με τη φρεσκάδα των βατόμουρων. Είναι ιδανικό για απογευματινό καφέ, γιορτές ή απλά για να κακομάθεις τον εαυτό σου.

Όταν η βελούδινη σοκολάτα αγκαλιάζει τη φρεσκάδα των βατόμουρων, γεννιέται μια γλυκιά ιστορία με πάθος και αρώματα. Αυτό το κέικ δεν είναι απλώς επιδόρπιο – είναι εμπειρία.

Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα – Χρόνος προετοιμασίας

Υλικά

Για το κέικ:

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις) ή 160°C (αέρα). Βουτυρώνεις και αλευρώνεις μια φόρμα 22εκ. ή στρώνεις λαδόκολλα.

  2. Λιώνεις την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύεις καλά να γίνει λείο το μείγμα.

  3. Χτυπάς με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 3-4 λεπτά).

  4. Προσθέτεις σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά.

  5. Κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ενσωματώνεις στο μείγμα. Προσθέτεις και το γιαούρτι.

  6. Ρίχνεις τα βατόμουρα (κρατά λίγα για το πάνω μέρος) και ανακατεύεις με σπάτουλα.

  7. Μεταφέρεις το μείγμα στη φόρμα και βάζεις από πάνω μερικά βατόμουρα για ομορφιά.

  8. Ψήνεις για 40-45 λεπτά. Τσεκάρεις με μαχαίρι — πρέπει να βγαίνει καθαρό με λίγα υγρά ψίχουλα.

  9. Αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρεις.

Tips

Exit mobile version